„Vzhledem k rozmarům letošního léta je připraveno provizorní zastřešení téměř celého areálu. Velký podíl na této skutečnosti má místní TJ Sokol Hejtmánkovice,ů zmínil organizátor festivalu Miroslav Sluka, a neopomněl dodat, že jako dárek k 10. ročníku pro návštěvníky připravil Roka Sound zcela nové osvětlení scény.

Posluchačům se představí celkem devět kapel – někdo se třeba těší na combek Laxního přístupu, který je na programu již v první třetině festivalu (od 17 hodin).

„Našemu managementu se díky nemalým rituálním obětem panen a panáků podařilo vyjednat na většině akcí vynikající hrací časy, takže si to všichni společně pořádně užijeme! Festivalů nás letos čeká pěkná řádka, ale jeden nás extra potěšil a to festival RockTrencle v Hejtmánkovicích, který letos slaví desáté výročí. Slibujeme, že to do Hejtmánkovic přijedem pořádně rozjet,“ uvádí na svých webových stránkách kapela Dymytry. „Hrajeme metal, milujeme ho a budeme ho hrát dál navzdory všem blbejm kecům! Tahle scéna bude naše a jestli ne, tak jí do základu zničíme!“ hlásá v maskách vystupující divoce vypadající kapela, která v našem regionu vystoupí vůbec poprvé. Původně měli Dymytry vystupovat už na nedávné Broumovské kytaře, ale nakonec vzhledem k neshodám s pořadateli se akce nezúčastníli.