Své „ano“ si při ní řekli dva ztřeštění kamarádi – ženich Ongred Ježek (Michal Šumbera) a nevěsta Květa Lista, do níž se odvážně vtělil Pavel Plachta, a navlékli si na prsty velké kovové matice.

Všichni, jež se v pátečních podvečerních hodinách procházeli kolem Bowling baru Pluto, si jistě povšimli, že se zde brzy odehraje něco velmi neobvyklého. U vchodu ozdobeného nápisem „Mnoho štěstí novomanželům“ již totiž postávali netrpěliví svatebčané. Těm se s úderem 19. hodiny rozezněl Svatební pochod a průvodem se odebrali do parku na autobusovém nádraží. Mezi diváky byla samozřejmě nejvíce očekávána nevěsta (Pavel Plachta), která se na svůj velký den náležitě vymódila. Kromě bohatých svatebních šatů jí totiž nechyběly náušnice, blonďatá paruka, květina či na růžovo nalakované nehty.

„Vaše přítomnost na tomto místě svědčí o tom, že jste se rozhodli, nedbajíce rady přátel a známých, vyslovit vaše svobodné souhlasy k uzavření manželství. Protože jste své rozhodnutí učinili v plné opilosti, věřím, že dnešní den změní vaše chlastání pouze k lepšímu,“ promluvil ke snoubencům fiktivní kněz Alois Vyhnal (Petr Obršál).

„Kluci“ si řekli „ano“ a potom převzali dary

Své „ano“ si při fiktivní svatbě řekli dva poličtí kamarádi Michal Šumbera (ženich), známý pod pžřezdívkou Ongred, a Pavel Plachta (nevěsta). Oba recesním způsobem reagovali na množství svateb, které se odehrály minulý pátek v souvislosti s magickými osmičkami v datu.
„Ongrede, teprve nyní ti nastávají zlé časy, kdy si neužiješ svých kamarádů i svých oblíbených holek,“ varoval kněz ženicha a poté i přesto popřál snoubencům, aby po sňatku žili podle svých představ, plánů a snů. „Zůstaňte takoví blázni, jací jste, jaké vás známe a s jakými rádi chlastáme. Těším se, jak se i nadále budeme potkávat na společných akcích, na různých debilovinách a věřím, že ještě mnohokrát budeme společně do rána hledat odpovědi na otázku – kam jít spát,“ pokračoval kněz.

Po jeho slovech si již snoubenci řekli vzájemné „ano“ a navlékli si originální snubní prstýnky, které představovaly velké matice. Problém nastal při prvním manželském polibku, k němuž se novomanželé odvážili nakonec pouze přes igelit a pro jistotu si po něm ještě vypláchli pusu ústní vodou.
Nechyběla samozřejmě ani srdečná blahopřání od hostů a také předávání svatebních darů. Jak jsme se dozvěděli, přátelé prý zamilovanému páru přinesli hlavně něco do domácnosti, aby měli mladí něco do začátku.

„My jsme například darovali žehličku,“ prozradil se smíchem obsah balíčku jeden z hostů Zdeněk Řehák.

Po blahopřáních se již šťastní novomanželé odebrali k oslavě do baru, před nímž na ně ještě čekaly obvyklé svatební legrácky, jako třeba společné uklízení střepů z rozbitého talíře.

(Zuzana Kubečková)