Tepličtí slavili s předstihem v neděli

V Teplicích nad Metují oslavily děti svůj svátek v neděli odpoledne. Na tamním fotbalovém stadionu na ně čekala řada her a soutěží. Nechybělo malování na obličej nebo střelba ze vzduchovky. Vystoupily hudební skupiny ze základní umělecké školy, děti ze základní a mateřské školy a žongléři z Déčka Náchod. Připraveny byly rovněž ukázky hasičské techniky a vojenských modelů. Pořadatelé navíc dětem připravili kolotoč.

Budou putovat s dvanácti měsíčky

V Polici nad Metují se dětský den bude slavit tuto sobotu, a to akcí s názvem „Putování s dvanácti měsíčky“. Výlet, který bude určen dětem do devíti let, připravuje Mateřské centrum MaMiNa ve spolupráci se skauty a městem. Děti čekají stanoviště, na kterých budou plnit úkoly.

Zkusili si rýžování zlata a luk

Indiánsko - undergroundový dětský den se uskutečnil o uplynulém víkendu v Šonově u Broumova. Caparti rýžovali zlato, jezdili na koních, „mučili“ bledé tváře u kůlu, stříleli z luku a tančili po vzoru indiánů. Závěr patřil mejdanu se skupinou Trilobeat.

Česko–polské oslavy v Otovicích

V Otovicích u Broumova se bude slavit rovněž v sobotu, a to dokonce mezinárodně. Otovice spolu s polským Tlumaczowem pořádají společný Den dětí na fotbalovém hřišti, kde nebude kromě her a soutěží chybět večerní diskotéka.

Pohádkový den s Šotkem na Broďáku

Dětský den s Šotkem – to je název akce, kterou oslaví Den dětí červenokostelečtí kluci a holky. Na rybníku Brodský na ně budou čekat již tuto sobotu pohádkové soutěže, slack-line, horolezecké aktivity, vystoupení dětí z MŠ Větrník či jízda na koni. Každý, kdo přijde v masce, získá navíc některou z odměn.

Vydají se do Orientu, odnesou si dárek

Oslava Dne dětí, kterou pro děti v České Skalici k jejich svátku připravilo Středisko volného času Bájo, se uskuteční v neděli pod názvem „Den dětí v Orientu“.

„Bude připraven bohatý program, ve kterém se všichni seznámí se zeměmi Orientu, s jejich historií, kulturou a tradicemi. Každý si domů odnese vlastnoručně zhotovený výrobek, dárek a také spoustu zážitků,“ informoval Náchodský deník Jan Holý, kulturní referent města.