Až do neděle se v historických kulisách bude konat Divadelní a loutkářská pouť. Vedle činohry diváci uvidí i loutkové divadlo, pantomimu, kabaret a hudební a taneční vystoupení, informoval Stanislav Sáňka z hradu Svojanov.

"Program začíná v pátek ve 20:30 večerem činoherního divadla, akrobacie a hudby, kdy vystoupí Vanda Hybnerová a Saša Rašilov v komedii Omámený kolotoč pojednávající o touze mezi mužem a ženou. Pak čeká diváky akrobatická show na laně Mezi nebem a zemí v podání Divadla Okolo," uvedl Sáňka. Večer na hradě zazní worldmusic rock skupiny Fru Fru či zahraje bluesrocková kapela Krajdovo blues.

Sobotní odpolední program představí od 12:00 loutkové divadlo a pantomimu. Malé divadélko Praha uvede Loutkové varieté, Theater Ludem zahraje představení Červená Karkulka aneb Tanečnice. V plánu je také hra souboru Julie a spol Hrátky s čertem nebo swingující marionety. Večer je zaměřen na kabaret, improvizaci a hudbu. "Diváci se mohou těšit na herce Tomáše Matonohu v autorském představení ze skeče pořadu HBO Na stojáka Všichni moji hrdinové. Následovat bude Miřenka Čechová a Hlas Anne Frankové, ženský improvizační punk představí skupina Třikrát a dost," uvedl Sáňka. Návštěvníci se dočkají také "lesního popu" formace Láďovi hoši či "gypsy popu s latinskými prvky" v podání skupiny Givtes.

V neděli po poledni pouť pokračuje vystoupením Theatro Pantomissimo s představením Kolombíno, Pierot žárlí!, nebude chybět ani Beruščina detektivní kancelář v podání Malého Vinohradského divadla. Soubor Julie a spol uvede rovněž hru Dlouhý, Široký a Bystrozraký.

Součástí Divadelní pouti je i doprovodný program. Zahrnuje výtvarnou dílnu studentů fakulty výtvarných umění z Brna, surrealistické masáže studentů DAMU z Prahy a happeningy frekventantů téže školy. Akci doplní také středověké tržiště s řemesly.