Na úvod přivítala přítomné farářka Husova sboru Olga Líbalová spolu s učitelkou ZUŠ Zuzanou Meierovou a popřáli všem příjemné prožití těchto významných jarních svátků a pěkný zážitek z připraveného koncertu.

Po úvodní skladbě v podání Žesťové harmonie se na koncertu představil pěvecký sboreček Poříčský Beránek v podání dětí z mateřské školy ve Velkém Poříčí pod vedením Blaženy Baštové, který je stálým partnerem hronovské ZUŠ. Zbylá část programu již patřila hronovské ZUŠ a představily se v něm pěvecké sbory Brumbambulínci, Brumbambulata, Brumbambule a pěvecký sbor Dalibor.

Koncert již tradičně zakončil Dechový orchestr mladých ze ZUŠ Hronov. Diváci, i přes krásné slunečné odpoledne, zaplnili prostor kostela do posledního místečka a jednotlivá vystoupení odměnili vydatným potleskem.

„Město Hronov v letošním roce, v rámci nedostatku finančních prostředků, kulturní aktivity církví ve svém rozpočtu nepodpořilo. Náboženská obec CČSH se přesto rozhodla podporovat děti a umožnit jim vystoupení a jako vždy byly připraveny lákavé dobroty pro účinkující. Dík za to, že jsme se o Velikonocích mohli potěšit krásnou hudbou a zpěvem, patří všem účinkujícím a všem, kteří se na koncertu podíleli přípravou i pomocí, ale především manželům Meierovým, kteří pravidelně program připravují. Dobrovolné vstupné z koncertu bude věnováno na sbírku Pomoc Haiti,“ – řekla ke koncertu farářka Husova sboru Olga Líbalová.

(Jiří Mach)