Ratibořice - Tradiční prodejní výstava užitkové keramiky, dekorací ze železného drátu, autorských šperků a textilních dekorací se uskuteční ode dneška do pondělí 6. dubna vždy od 10.00 do 16.00 hodin v prostorách barokních sklepení zámku.

Přijďte se také podívat na vyzdobený Rudrův mlýn v Babiččině údolí, ochutnat velikonoční pečivo a vyzkoušet velikonoční zvyky, např. pletení pomlázek a zdobení vajíček. Chybět nebude stylové občerstvení. Vstupné se neplatí. Otevřeno bude od soboty 4. do pondělí 6. dubna vždy od 11.00 do 16.00 hodin, v neděli bude navíc vyhrávat kapela Klapeto z Náchoda.

Nové Město nad Metují - Zámek rodiny Bartoň Dobenín a Správa zámku Nové Město nad Metují zvou na otevření zámku v nové turistické sezóně a to o velikonočním víkendu 4., 5. a 6 dubna vždy od 10.00 do 16.00 hodin.

Josefov - Otevírání pevnosti a zahájení turistické sezóny se uskuteční tuto sobotu 4. dubna v Josefově. V 10.00 hodin se v budově bývalé radnice otevře historická expozice Městského muzea v Jaroměři.

Ve 13.00 hodin se historické vojenské jednotky vydají na pochod městem, vyvěsí pevnostní prapor a předají klíče od podzemních chodeb, poté následují bitevní ukázky a slavnostní salvy k nově otevřeným muzeím Čs. Legií, Dělostřelectva a Lékařských a proviantních služeb německé armády.