Na Janovičky přijelo v pestrých převlecích na sedm desítek lyžařů, z nichž nejpočetnější byla skupina předškoláků. Karneval neošidili ale ani dospělí a k vidění bylo opravdu množství nápaditých masek.

V dolní části sjezdovky byla postavena paralelní slalomová trať, kterou děti projížděly a při závěrečném hodnocení si nejlepší masky odnesly věcné ceny. Všechny ostatní si pak mohly hrábnout do kufříku plného bonbónů, které jim nabízel rozdavačný klaun.

Zatímco v minulých dvou letech museli zdejší lyžaři zkousnout hořkou pilulku v podobě neodstatku sněhu, který například v sezónách 2007/08 neumožnil na zdejší sjezdovce ani jeden lyžařský den, tak letos se musel Lyžařský klub Broumov vypořádat s jinou prekérností. Šlo o to, že pozemky v blízkosti lyžařského areálu, které byly určeny k prodeji, zasahovaly částečně pod vlek. Kdyby je někdo koupil a rozhodl se házet lyžařům klacky pod nohy v podobě třeba finančních požadavků, tak by z toho měl LK Broumov další vrásky. „Podařilo se nám minulý týden pozemek zasahující pod vlek koupit, takže jsme možné nebezpečí zažehnali,“ prozradil nám včera předseda LK Jan Strašil.

I když při současných teplotách nad bodem mrazu sníh mizí i ve vyšších polohách, tak na Janovičkách se určitě bude moci lyžovat i tento týden a také o víkendu. „S letošní sezónou musíme být po zkušenostech z minulých let spokojeni. Byli bychom rádi, kdyby se sníh na kopci udržel do půlky března, kdy končí poslední jarní prázdniny,“ přál by si Jan Strašil.