Orchestr Ensemble Inégal se svým dirigentem Adamem Viktorou získal evropské renomé díky svým vysoce ceněným koncertům a nahrávkám a stal se synonymem pro objevy z odkazu geniálního českého barokního skladatele, Jana Dismase Zelenky. Koncertuje na prestižních evropských festivalech jako Pražské jaro, Musica Antiqua Brugy, Oude Muziek Utrecht, Lufthansa Festival London, Aschaffenburger Bachtage, Bach Festival Riga a mnoha dalších. Orchestr dobových nástrojů, sbor a sólisté pod vedením Adama Viktory uvedou vrcholné vokálně-instrumentální dílo geniálního českého skladatele období baroka Jana Dismase Zelenky Missa Sanctissimae Trinitatis. Sobotní koncert začíná v 15 hodin.

V soutěži Náchodského deníku o dvě vstupenky stačí správně odpovědět na otázku: Která slavná houslistka vystoupila na zahajovacím koncertu letošního ročníku Mezinárodního hudebního festivalu F. L. Věka?

Odpovědi posílejte e-mailem na adresu marta.tylsova@denik.cz nebo volejte na telefon 491 431 552 dnes od 9 do 16 hodin. K odpovědi přidejte jméno a telefonní kontakt. Výherce vyrozumíme, lístky si vyzvedne do pátku v redakci.