Během slavnosti měli děti, učitelé i rodiče možnost vidět krasobruslařky ve volných jízdách svých závodních programů. Exhibici zahájila malinká prvňačka Vendula Maršíková. Do 1. třídy chodí i Michaela Žáková, která také letos poprvé závodila. Děvčata se líbila a děti jim rády za jejich výkony zatleskaly. Celá třída i s paní učitelkou Dostálovou se přišla podívat také na třetí v pořadí Rosu Carlino, která letos dvakrát dosáhla na medaili a dostala se do finále soutěže Bruslička. Třetí třídy zastoupily na Ledové slavnosti Anna Dynterová a Markéta Svobodová. Anně se zdařila volná jízda nejlépe za celou sezónu, Markéta se snažila předvést axela, kterého nedávno zvládla.

Exhibiční vystoupení pokračovalo obrovským aplausem pro Kateřinu Machovou, která letos 7x zvítězila v závodě Brusličky a vyhrála i ve finále. Katka se snažila své fandy nezklamat.

Závěr vystoupení patřil Lydii Leové,která letos obsadila na MČR mladších žákyň 6. místo. Lydie je v projektu talentované mládeže.

Pak už vjeli na led hokejisté.Vystoupení hokejistů dávalo tušit velké boje a obrovské nasazení ze strany žáků, kteří letos chtěli přerušit sérii dvou vítězných roků dospělých. A to se jim také nakonec podařilo, žáci vyhráli za obrovského povzbuzování svých fanoušků 6:3, když nastupovali do 3. třetiny za stavu 6:0. A sestava vítězného družstva? Václav a Jan Mertlíkovi, Václav Maršík, Daniel Kunc, Jan Šimek, Martin Haklička, Vilém Vašíček, Matěj Káva, Daniel Franz, Tomáš Vejprava, Jan Chrtek, Tadeáš Koutský a Jan Berka.

Závěr ledové slavnosti patřil bruslařům, kteří hned zkoušeli své umění, povzbuzováni hokejisty a krasobruslařkami. Třináctý ročník Ledové slavnosti se velmi vydařil: krasobruslařky byly krásné a nadchly, hokojevý zápas byl plný technických kousků a čisté hry a bruslaři bruslili tak nadšeně, že se jim po hodině vůbec nechtělo domů… Vlastně do školy… (jap)