Už tuto sobotu se v restauraci U Jiřího z Poděbrad v Náchodě chystá od 20.00 hodin oblíbený country bál pro mládež i dospělé. „Chystáme plno hudby, tance i zábavy a už tradičně pro zájemce soutěže o nej ženu, muže, tým a taneční pár bálu," uvedl Gerd Weinlich ze Střediska volného času Déčko Náchod, které akci pořádá. K tanci a poslechu zahraje skupina Domamazec z Machova. Vstupenky budou slosovatelné o dobové a zálesácké ceny.

V pátek 14. února od 20.00 hodin se v Důstojnické besedě v Josefově chystá už čtvrtý ples jaroměřských fotbalistů, který vyvrcholí volbou fotbalisty roku 2013. „Kulturní a zábavný program v podání tanečního studia „Tak dance" nabídne umělecký prožitek obdivovatelům sportovního tance a krokovou inspiraci těm, kdo chtějí protančit náš fotbalový ples až do rána," slibují pořadatelé. Nebudou chybět ani soutěže o ceny a bohatá tombola.

Zatančí v dobových kostýmech

Ve stejný den i hodinu se v sále Pellyho domů v Polici nad Metují uskuteční ples ostrostřelců a města, a to v pořadí už sedmý. O předtančení se postará Spolek panstva na tvrzi Žiželeves, který v historických kostýmech věrohodně prezentuje styl a období biedermeier. K tanci a poslechu zahraje Relax band.

Divadelnický ples vousatých se v Meziměstí koná s železnou pravidelností už od roku 1968. Pořádá ho meziměstský divadelní soubor J.K.Tyl ve spolupráci s městem. Letos se na něho můžete vydat do divadelního sálu v sobotu 15. února od 20:02 hodin.

Povinností je mužný vous či mašle

„Povinností pánů je nosit do půlnoci mužný vous, dámy musí zdobit slušivá mašle ve vlasech," zdůraznil principál souboru Jan Kašpar. A pokud přijdou muži hladce oholení, nemusejí zoufat. Členové souboru vousy vyrábějí a pánům je ochotně i nalepí. „Mohou si vybrat od hitlerovského knírku až po licousy," dodal Jan Kašpar a přiznal, že právě v tom bývá ta největší legrace a pánové si schválně vybírají ty nejméně obvyklé vousy. Společenský oděv je samozřejmostí.

Všem ženám by se v tutéž sobotu mohlo líbit na zahrádkářském plese v Obecním domě v Machově, kde by měly dostat květinový dárek. Zábava vypukne od 20.00 hodin.

O týden později, v sobotu 22. února se od 20:00 hodin v sále Důstojnické besedy v Josefově chystá XII. ročník divadelního plesu aneb Muzikálem křížem krážem. O tradiční úvod plesu se postarají členové jaroměřského divadelního souboru Vrchlický. „Letos se můžete těšit na slavné muzikálové melodie, taneční čísla, humor i zábavu. Samozřejmě nebude chybět tombola, předpůlnoční překvapení a hudební skupina Fantasy Music," zvou pořadatelé.

Obléknout se do nápaditých masek, ve kterých vás jen tak někdo nepozná, a vyrazit na maškarní bál do Hospůdky u sládka v Křinicích na Broumovsku je možné také v sobotu 22. února od 20.00 hodin. K tanci a dobré zábavě zahraje skupina Mamut a soutěživí si přijdou na své při bohaté tombole. Ples pořádá obec Křinice, která srdečně zve všechny sousedy, přátele i známé.

Pokud si nepotrpíte na plesové róby a dáte přednost slušivému pyžámku, pak si nenechte ujít pyžamový bál. Uskuteční se v pátek 28. února od 20.00 hodin v sále Důstojnické besedy v Josefově. „Čeká vás prima zábava bez škrcení korzetů a narovnávání kravat, taneční vystoupení, nějaká ta tombola a půlnoční překvápko," slibují pořadatelé.

Plesy sportovců, pejskařů i hasičů

V sobotu 1. března by se mělo konat hned několik netradičních plesů. Například sportovci si přijdou na své v sále Střelnice v Broumově od 19:30 hodin. Kynology v Náchodě jistě potěší už dvanáctý pejskařský ples v sále náchodské sokolovny. Zábava, na kterou zve Základní kynologická organizace Náchod, vypukne od 20.00 hodin. Také v machovském obecním domě bude v tento den veselo. Sbor dobrovolných hasičů Nízká Srbská zde chystá hasičský ples, a to také od 20.00 hodin.

Další netradiční plesy a bály budou pokračovat i během následujících březnových víkendů.

Kam a kdy vyrazit na netradiční ples?
Country bál  - 8. února od 20.00 hodin v restauraci U Jiřího z Poděbrad v Náchodě
Hasičský ples - 8. února od 20:00 hodin v novoměstské sokolovně4. ples jaroměřských fotbalistů - 14. února od 20:00 hodin v Důstojnické besedě v JosefověVII. ostrostřelecko-městský ples - 14. února od 20:00 hodin v Pellyho domech v Polici nad MetujíDivadelnický ples vousatých - 15. února od 20:02 hodin v divadelním sále v MeziměstíZahrádkářský ples - 15. února od 20:00 hodin v Obecním domě v MachověMaškarní bál - 22. února od 20:00 hodin v Hospůdce u sládka v KřinicíchXII. ročník divadelního plesu aneb Muzikálem křížem krážem - 22. února v sále Důstojnické besedy v JosefověPyžamový bál - 28. února od 20:00 hodin v sále Důstojnické besedy v JosefověPles sportovců - 1. března od 19:30 hodin v sále Střelnice v Broumově12. pejskařský ples - 1. března od 20.00 hodin v sále sokolovny v NáchoděHasičský ples - 1. března od 20.00 hodin v Obecním domě v Machově