Program uvádějí v pondělí 25. října od 16 hodin v novoměstském Kině 70. V jejich pásmu se poprvé objeví kromě nádherných fotografií i krátké videosekvence, podkreslené podmanivou etnickou hudbou. Čtenář, který jako první správně odpoví na následující otázky, získá dvě vstupenky na tuto show.

Jaké je hlavní město JAR?

Jak se jmenuje nejjižnější mys Afriky?

Volejte v pátek 23. října ve 12 hodin na redakční číslo 491 421 284.

Ve své nejnovější diashow se Kateřina a Miloš MOTANI s vámi podělí o své bohaté zážitky a poznatky z cesty napříč JIŽNÍ AFRIKOU, která jim učarovala svou neuvěřitelnou různorodostí, barevností a svými přírodními krásami. Uprostřed buše plné AFRICKÝCH ZVÍŘAT objevují také plno neznámých rostlin. K nezapomenutelným patří i nesčetná setkání s místními obyvateli. Ze SAFARI míří přes Blyde River Canyon do Dračích hor a pak k málo dostupnému DIVOKÉMU POBŘEŽÍ.

Boulders Beach s roztomilými TUČŇÁKY nemá daleko od RÁJE. Z Kapského města se s nimi vydáte do rozeklaných Cedrových hor, podél západního pobřeží do pustého Richtersveld, k vodopádům Augrabies - až do pouště KALAHARI. Čeká vás dokonce vzrušující plavba za BÍLÝMI ŽRALOKY. Motani na začátku své cesty ještě netuší, že se každý den pro ně stane malým (někdy i větším) DOBRODRUŽSTVÍM.

V DUHOVÉ AFRICE žije duhový národ, vyvěšuje se duhová státní vlajka, u duhového vodopádu pobíhají duhové ještěrky, diamanty mají duhový lesk a letní bouřkovou oblohu zdobí – co jiného než DUHA.