Sedmatřicetiletý muž skočil v horkém dni do vody rybníka Brodský, když se chtěl osvěžit a zřejmě neodhadl hloubku. Hlavou narazil do dna, čímž si způsobil zranění. Přes poskytnutou první pomoc musel být povolán vrtulník zdravotnické záchranné služby, který nešťastníka dopravil do fakultní nemocnice v Hradci Králové.

PORUŠIL ZÁKLADNÍ PRAVIDLO

„Byl to návštěvník festivalu. Skočil z mola pravděpodobně do nízkého stavu vody a tím porušil základní pravidlo číslo jedna, že se nikdy neskáče do žádného místa, které člověk nezná," smutně konstatoval provozovatel kempu Milan Hrstka.

Popsal, že muž po nárazu ztratil vědomí, ale naštěstí si ho hned všimli lidé okolo, vytáhli ho na břeh a volali záchranku.

„Díky duchapřítomnosti lidí a včasnému příjezdu zdravotníků to snad dobře dopadlo. Pán byl při vědomí, komunikoval, věděl jak se jmenuje, kde se nachází i co se stalo. Kvůli dalším vyšetřením ho vrtulník ve stabilizovaném stavu transportoval do fakultní nemocnice," potvrdil provozovatel kempu a zdůraznil, že se v žádném případě nejednalo o důsledek opilosti a festivalového bláznění. „Byla to prostě neuváženost a možná i včasné varování, aby se nestalo nic horšího," konstatoval Hrstka. Ocenil, že návštěvníci festivalu reagovali v klidu, nedělali z nešťastné události senzaci a dokonce i s vděkem zatleskali záchranářům. Koncert právě vystupující kapely byl po dobu záchrany přerušený.