"Byl nám nahlášen nález muže, který ležel částečně ve vodě na hrázi rybníka Podborný nedaleko restaurace Na koupališti. Opodál se nacházelo jízdní kolo. Na místo byli přivoláni nejen policisté, ale i lékař, který se snažil muže oživovat, nicméně marně. Nejevil známky života," sdělila policejní mluvčí Lenka Burýšková a dodala, že přesnou příčinu smrti objasní soudní pitva.

Mezi místními se hovoří o tom, že se muž vracel domů z restaurace posilněný alkoholem. "Slyšela jsem, že nejdříve popíjel v jednom baru a pak se cestou domů stavil v restauraci Na koupališti, neboť se tam hrálo. A to mu bylo asi osudné," uvedla Jana K., která si nepřála zveřejnit svoje jméno. Provozovatel restaurace Luboš Príbojský potvrdil, že se tam muž v sobotu večer krátce zastavil. "Dal si pouze jedno pivo a vydal se domů. To, co se mu přihodilo, je opravdu neštěstí," reagoval.

HROMADA PRO PÁLENÍ ČARODĚJNIC v Krčíně se pozvolna změnila v černou skládku. Ani upozornění, že místo je sledováno fotopastí, některé občany neodradilo.
Pod čarodějnici chtěli přiložit i pneumatiky

Zpráva zasáhla i Josefa Haška ze společnosti Lesy města Náchoda, která rybník spravuje a hospodaří na něm. "Skoro nic nevím, jen že se tam stalo neštěstí. Pán jel na kole v trochu podnapilém stavu, nezvládnul to a z prudkého břehu sjel do rybníka a bohužel se utopil. Alespoň tak jsem to slyšel," uvedl Hašek a poznamenal, že cyklostezka je sice na rovince a žádné komplikace nezpůsobuje, ale po setmění není osvětlená.

Mluvčí policistů konstatovala, že cizí zavinění lze předběžně vyloučit , nicméně až další šetření ukáže, zda dvaašedesátiletý muž zemřel na následky zranění po pádu, jestli se utopil, popřípadě byl na vině alkohol. Není ani jisté, jestli na kole jel, nebo ho jen vedl. "Závěry zatím dělat nebudeme, ale s největší pravděpodobností se bude jednat o nešťastnou událost," zakončila Lenka Burýšková.