SRNKA VYRAZILA Z POLE ROVNOU POD KOLA

První páteční nehodu zavinila srnka, které se rozhodla přeběhnout silnici před šestou hodinou ráno poblíž Prorub. Vyrazila z pole rovnou pod kola projíždějícího VW Golf, která ji usmrtila. V automobilu nebyl zraněn nikdo. Hmotná škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun korun.

ŘIDIČI SPADLY OČI A VJEL NA CHODNÍK

Při druhé páteční nehodě řidič automobilu Škoda Felicia v České Skalici ztratil na okamžik kontrolu nad vozidlem, zřejmě prý vlivem únavy usnul. Vyjel přitom ze silnice na chodník a vrazil do oplocení domu. Nikdo nebyl zraněn. Škoda na autě a oplocení byla vyčíslena na 35 tisíc korun.

SPLAŠENÝ MOPED VYHODIL JEZDCE ZE SEDLA

Sobota začala smolně pro mopedistu na Koradu, který jel krátce po půl deváté ráno směrem od Nahořan na Lhotu. Také on při akceleraci na chvíli ztratil kontrolu nad řízením jednostopého vozidla. Vzápětí havaroval a přitom se lehce zranil. Hmotná škoda byla vyčíslena na tisíc korun.

NETRPĚLIVOST V KOLONĚ SE PRODRAŽILA

Za další nehodou v Náchodě u odbočky na Hronov stála především netrpělivost řidiče osobního vozu Audi Q5, který zastavil v koloně aut, odbočujících vlevo a dávajících přednost zleva po hlavní. Řidič, jedoucí vpravo se pokusil kolonu podjet a přitom zachytil o vůz Renault Megane před sebou. Celková škoda na obou vozidlech byla odhadnuta na 10 tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn.

OCTAVIA NEDALA PŘEDNOST A VRAZILA DO FORDU

Třetí sobotní nehodu ve 13:45 v Hronově zavinila zřejmě nepozornost. Řidič Škody Octavia nedal přednost po hlavní silnici jedoucímu Fordu Galaxy a vjel do křižovatky. Náraz odhodil Ford až do zdi přilehlého domu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Škoda byla vyčíslena na 70 tisíc korun.

PODNAPILÝ CHODEC MOHL SKONČIT HŮŘE

Neštěstím málem skončila událost ve 22:45 v Červeném Kostelci. Autobus jedoucí na Náchod projel těsně kolem chodce jdoucího mimo chodník ve vozovce v protisměru. Přitom údajně došlo s chodcem ke kontaktu, který se ale nepodařilo vyjasnit. Na místě události totiž chodec nadýchal 2,85 promile alkoholu a pak během ošetření odešel.

PO SMYKU SKONČILA FELICIA NA STŘEŠE

Neděle zaměstnala dopravní policisty nehodou ve Chvalkovicích, kdy řidič Škody Felicia zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti dostal smyk při průjezdu zatáčky. Odstředivá síla ho vynesla do příkopu, kde se vůz obrátil na střechu. Při nehodě utrpěla jedna spolujedoucí osoba lehké zranění. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun.

ZVĚŘ SE UMÍ NA SILNICI OBJEVIT Z NIČEHO NIC

Poslední víkendovou nehodu měla na svědomí znovu zvěř. Na silnici u Brzic po šesté hodině vyběhla z pole přímo před Opel Meriva srnka. Řidička už nestihla zareagovat a srnu srazila. V autě nebyl zraněn nikdo, celková hmotná škoda byla vyčíslena na 21 tisíc korun.