Tak jako v neděli v podvečer na Náchodsku, kde policisté řešili netradiční překážku na silnici. Do světa totiž ze své ohrady vyrazili osel s oslicí.

„Pán oznámil, že se procházejí po silnici v Horní Radechové. Hlídka zjistila, že kopytníci přetrhli ohradník a utekli. Žádnou škodu nezpůsobili," vykládala mluvčí policie Eva Prachařová.

O víkendu to však nebyl jediný podobný zásah. Stejného večera nahlásil motorista, jedoucí směrem na Černčice, že srazil srnu. Není ani výjimkou, že se přes silnici pokouší přeběhnout i divoké prase, jako tento víkend ve Stěžerách u Hradce Králové, kdy párek divočáků skončil pod koly kamionu.

V minulosti museli policisté pomoci zahnat krávy, které zatarasily silnici v Náchodě, letos v říjnu pak na Broumovsku vyjížděli k uprchlému skotu a pobíhajícím koním, před čtrnácti dny policejní hlídka musela poblíž Červeného Kostelce zahánět zpět na louku stádečko ovcí.

Pozor, jalovice! Rozbila policejní auto

Policisté zažili i útok rozzlobeného zvířete. Letos v únoru museli prchat před rozzuřenou jalovicí, která utekla své majitelce v Jasenné na Jaroměřsku. Policista se stihl schovat za vůz a kráva pouze propíchla rohem sklo policejního auta. Policejní hlídce pak museli s odchytem zvířete pomoci hasiči.