V 17:21 hodin tak vyrazili do akce profesionální hasiči z Jaroměře společně s dobrovolnými hasiči z Nového Města nad Metují a České Skalice k jeho záchraně.

Hasiči společně s Vodní záchrannou službou propátrali za pomocí motorových člunů okolí břehu, kde se měla tonoucí osoba nacházet. Nakonec ale bylo zjištěno, že se jedná pouze o surfaře,  který plave ke břehu a pomoc nepotřebuje. Oznamovatelka totiž viděla v dáli jen prkno bez člověka, ale muže už ne. Hasiči se proto  vrátily zpět na základnu. Naštěstí  tentokrát vše dobře dopadlo.

Přehradní nádrž Rozkoš je na plavání a vodní sporty jako dělaná. Přesto dokáže být vodní hladina zrádná a každý rok se tady několik plavců či milovníků vodních radovánek dostane do nesnází. Někteří se dokonce ztratí pod hladinou.

„Na Rozkoši každoročně zmizí pod hladinou několik lidí, kteří přecenili své síly, šli se vykoupat pod vlivem alkoholu nebo je stihl nějaký zdravotní problém," uvedla náchodská policejní mluvčí Eva Prachařová. Vloni policejní hlídka na motorovém člunu na Rozkoši vyjížděla  k utonulým dokonce třikrát. V loňském roce například policejní člun přitahoval na břeh skoro zprostřed nádrže převrácenou loďku a dva zoufale se jí držící plavce.