K nehodě došlo minulý týden ve čtvrtek mezi obcemi Zlič a Česká Skalice. Třicetiletý řidič osobního automobilu Škoda Felicia, který jel směrem na Českou Skalici, vjel s vozidlem do protisměru, kde se potkal s jinou protijedoucí Felicií.

Čelní srážka obou vozidel dopadla hůře pro řidičku, která jela autem po své straně. Při nehodě utrpěla těžké zranění, s nímž byla hospitalizována v náchodské nemocnici.

Řidič, jehož automobil vyjel do protisměru, ze srážky vyvázl pouze s lehkým zraněním. Vysvětlujícím zjištěním byl pro dopravní policisty výsledek testu na jiné návykové látky, kterému se řidič Felicie podrobil. Test prokázal pozitivní výsledek na amfetamin. Dalším prověřováním jeho osoby policisté navíc zjistili, že muž má pardubickým magistrátem zadržený řidičský průkaz, a tedy za volantem neměl opravdu co dělat hned dvakrát.

„Povzbuzenému“ řidiči hrozí obvinění z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalostí a jízdy pod vlivem návykové látky s možným až čtyřletým trestem odnětí svobody. (Eva Prachařová)