Bylo zhruba čtvrt na čtyři v noci, když si strážníci všimli muže, který stál na Komenského mostě a následně vylezl na zábradlí, kde se obkročmo posadil. Nakonec muž přelezl na druhou stranu zábradlí.

Přetáhli ho zpět na most

„Celou dobu byl muž k hlídce zády a proto hlídka postupovala opatrně, aby o ní muž nevěděl a nedokončil skok, případně se nelekl a nespadl dolů," popsal událost zástupce velitele městské policie Petr Šustek. Když k muži hlídka dorazila, přetáhla jej zpět na most.

Městská policie dokonce zveřejnila záznam z městského kamerového systému, na kterém je vše vidět. Strážníci se evidentně opatrně, ale poměrně rychle blíží k muži, který stojí za zábradlím a drží se ho. Náhle ho rychle berou za ruce a vytahují na osvětlený most. Muž pak sedí opřený o zábradlí a strážníci s ním rozmlouvají.

Skočit chtěl kvůli financím

„Muž uvedl, že chtěl spáchat sebevraždu kvůli finančním problémům. Pro silnou opilost byl převezen na záchytku a lékařem mu byla doporučena návštěva u psychiatra," dodal Petr Šustek.

Jiný případ se sebevrahem se v Jaroměři stal v prosinci. Tehdy městská policie přijala oznámení o muži, který chce skočit ze silničního nadjezdu u Jaroměře na frekventované silnici I/33.

Muž tehdy seděl mimo obvyklé pěší trasy na zábradlí asi deset metrů vysokého nadjezdu. Neušel ale pozornosti náhodného kolemjdoucího, který neprodleně zalarmoval policii.

Jaroměřští strážníci tehdy začali s mužem komunikovat a přivolali policii a záchranáře. Policejním vyjednavačům se pak povedlo zachránit život odhodlaného třicetiletého sebevraha. Muž po rozhovoru s vyjednavači opustil nadjezd a skončil v lékařské péči.