Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli v sobotu v 16:49 do Dolan, kde došlo ke střetu osobních automobilů Škoda Octavia a Škoda Felicia a motocyklu.

"Tři osoby utrpěly zranění a byly zdravotnickou záchrannou službou odvezeny do nemocnice. Navíc při střetu došlo k poškození lampy veřejného osvětlení. Jednotky pomohly s naložením vozidel na odtah a provedly úklid místa," uvedl k první nehodě Alena Kuthanová z HZS Královéhradeckého kraje.

U druhé sobotní nehody hrál hlavní roli alkohol. Řidič Škody Felicia zřejmě ztratil vládu nad vozidlem a vjel do příkopu a malého potůčku. Policisté n místě dechovou zkouškou zjistili, že řidič řídil pod vlivem alkoholu. Hasiči vozidlo vyprostili zpět na komunikaci.

Ke střetu vozidel Škoda Roomster a Citroen Saxo u obce Spyta byli v neděli ve 13:42 přivoláni profesionální hasiči z Jaroměře. "Při nehodě došlo ke zranění dvou dospělých osob a jednoho dítěte. Všichni tři byli transportováni do nemocnice. Policie ČR řídila v místě dopravu po dobu zásahu zprvu kyvadlově, ale na necelou půl hodinu byl provoz zcela zastaven. Hasiči poté uklidili komunikaci od zbytků poškozených vozů," ukončila Alena Kuthanová výčet víkendových nehod.