Řidička troubila 
a křičela o pomoc

Ford Escort začal hořet kolem šesté hodiny nedaleko náchodské nemocnice. „Podle svědků řidička couvala od transfuzní stanice, troubila, volala o pomoc a žádala, aby někdo zavolal policii," uvedla Hana Klečalová.

Jiná řidička tedy zastavila, ale pak už jen viděla, jak v couvajícím autě vypukl požár.

Když lidé zavolali na tísňovou linku, vyjeli na místo záchranáři a hasiči. „Při příjezdu první jednotky na místo události byla jedna osoba, která utrpěla popáleniny, v péči záchranářů a personálu nemocnice," informovala mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Žahourková.

Hořící auto najelo do plotu, kde je hasiči uhasili. Muže, který ve vraku zůstal, už se však zachránit nepodařilo.

„Zjišťujeme totožnost uhořelého," sdělila dnes odpoledne policejní mluvčí. Podle nepotvrzených informací ve voze zahynul manžel řidičky. Přesnou příčinu jeho smrti by měla zjistit pitva.

Sedmapadesátiletá žena utrpěla těžké popáleniny a musela být transportována na popáleninové centrum pražské vinohradské nemocnice.
Požár hasili profesionální i dobrovolní hasiči z Náchoda s technickým automobilem a třemi cisternami.

Slyšela jsem rány, klakson a křik

„Nejdřív jsem slyšela troubení a myslela jsem si, že se někomu na parkovišti zasekl alarm. Ale potom se ozvaly rány, jako když mlátí do cedule, a pak křik té paní a znovu klakson," řekla Deníku mladá žena, která bydlí nedaleko. Zvuky ji vzbudily, ale nejdříve si prý myslela, že hluk tropí nějaký opilec.
Teprve když se na místo začali sjíždět hasiči a objevil se sloup dýmu, bylo zřejmé, že se stalo nějaké neštěstí. „Je to hrůza uhořet pár metrů od špitálu," dodala žena.