„Profesionální hasiči z Náchoda a Broumova byli v 15:17 hodin přivoláni do skalního města v Dolním Adršpachu k pátrání po dvou osobách, z nichž jedna byla zraněna," informovala mluvčí krajských hasičů Alena Kuthanová. Turisté byli nalezeni daleko mimo okruh na neznačené cestě.

Muž byl vyčerpaný a bylo nutné ho donést přibližně půl kilometrů v nosítkách do vozidla jednotky Broumov. To se dostalo v těžkém terénu nejdále ze zasahujících vozidel. Poté ho přepravili přibližně dva a půl kilometrů k vozidlu zdravotnické záchranné služby.

Ve skalách se ztratili dva senioři.„Zásah byl velice komplikovaný pro velitele, jelikož ve skalách není signál převaděče z Ruprechtického Špičáku a ani není možné se domluvit na zásahovém kanálu na větší vzdálenost s ohledem na členitý terén a velké převýšení," popsala Kuthanová. Podle mluvčí náchodské policie Evy Prachařové trvalo celé pátrání asi hodinu od zavolání na linku 158.

„Lidé by se měli pohybovat pouze po vyznačených cestách, mimo ně je ve skalách snadné ztratit orientaci. Zároveň se jedná o chráněnou krajinnou oblast, kde je nutné dodržovat pravidla, jinak hrozí pokuty," upozornila Eva Prachařová a zdůraznila, že problém může nastat i s telefonním signálem a ztracení turisté by se nemuseli dovolat pomoci. 

Ve skalách se ztratili dva senioři.