Krátce po půl dvanácté nezvládl v těchto místech svůj vůz Škoda Octavia dvaadvacetiletý řidič, který přijel do Nového Města nad Metují od Náchoda. Při průjezdu ostrou pravotočivou zatáčkou se dostal až do protisměrné části vozovky, kde v tu dobu jel od centra jiný vůz. Zřejmě ve snaze vyhnout se střetu, strhl mladý řidič Octávie řízení, přičemž dostal smyk.

S neovladatelným vozem přejel přes travnatý pás až na levý chodník. Tady nejprve narazil do oplocení domu. Auto se poté začalo kutálet po chodníku. Na něm srazilo dva chodce: ženu náraz odhodil do vozovky, sedmatřicetiletý muž zůstal zaklíněný pod vozem.

Chodec byl po vyproštění s těžkým zraněním převezen do náchodské nemocnice. Pro rovněž těžce zraněnou jednatřicetiletou ženu už ale musel přiletět vrtulník. Tím ji záchranáři transportovali do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Řidič havarovaného vozidla z nehody vyvázl jen s lehkým zraněním.

„Řidič se na místě podrobil dechové zkoušce na alkohol a orientační zkoušce na omamné a psychotropní látky. Zkouška na alkohol dopadla negativně, drogový test u mladíka však ukázal přítomnost amfetaminu a metamfetaminu. Pro přesné určení byl nařízen odběr krve. Technická závada nebyla ohledáním zjištěna ani uplatněna, na voze vznikla hmotná škoda přibližně 80 tisíc korun, na domu byla škoda předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun," informovala policejní mluvčí Eva Prachařová a dodala: „Policie nehodu dále vyšetřuje. Řidiči Octávie za přečin těžkého ublížení na zdraví hrozí až čtyři roky za mřížemi."