Odpolední program začíná v 17 hodin sprinty na 60 m žactva, dálkou mužů a výškou žen. Dále jsou na programu sprinty na 100 m a 300 m mužů a žen, dálka žen, výška mužů a vrh koulí obou kategorií.

Závod na 10 000 m bude s největší pravděpodobností obsazen velmi slušně. Na loňské Zlaté desítce, kterou vyhrál domácí Miroslav Holub, se na startu sešlo hned 34 běžců, což je již na dráze docela početné pole startujících.

Pořadatelé v případě velkého zájmu závodníků, plánují rozdělení závodníků do dvou výkonnostních skupin. V tom případě by běh B (závodníků s nižší výkonností) startoval již v 18.30 a hlavní závod by pak měl start posunutý na 19.20 hodin.

Na startu by se měla objevit i trojice běžců SK Nové Město nad Metují (Brýdl, Krunka, Holub), kterým by v závodě měla sekundovat běžecká elita našeho kraje ale také běžci ze vzdálenějších míst České republiky.

Zájemci o běžecký sport mohou využít i přítomnosti prodejců sportovní obuvi a oblečení firmy New Balance, kteří budou poskytovat odborný servis a nabídnou celý sortiment přímo na stadionu.