Mladá vícebojařka, která v halové sezóně získala titul mistryně ČR z pětiboje a stříbro v soutěži dálkařek, se v letní sezóně blýskla krajským rekordem v sedmiboji, za který brala na šampionátu stříbro. Minulou neděli v Praze na stadionu Slávie opět předvedla výtečné výkony a domů přivezla titul po dramatickém souboji dálkařek.

V sobotním programu běžela Michaela výtečně v rozběhu na 100 m překážek, předvedla druhý nejlepší čas dne a výkonem 15,02 si vylepšila výrazně svůj osobní rekord. Ve finále bohužel tento čas po nepříjemné kolizi s překážkou nezopakovala a zůstala pod stupni vítězů.

Nedělní závod ve skoku dalekém zahájila přešlapem, následovaly pokusy 501 a 529 cm a tím i posun na třetí místo v soutěži. V pátém pokusu šla do vedení skokem 532cm, na druhém místě Chládková z Tábora 531cm a třetím Opekarová z Brna 530! Takže velice vyrovnaná soutěž.

V poslední sérii Opekarová přešlápla, Chládková vylepšila na krásných 540cm. Poslední skok celé soutěže byl tedy na novoměstské atletce, která neztratila hlavu. Za doprovodu tleskající tribuny se mocně rozeběhla a dolétla na hranici 550 cm!

Nádherný závod se šťastným koncem přinesl Michaele nominační dopis šéftrenéra Českého atletického svazu k utkání národních výběrů Česka a Slovenska, které se uskuteční 18. září v Hodoníně a také druhý letošní titul mistryně. (až)