Kromě největších hvězd domácí atletické scény o sobě dali hlasitě vědět také atleti novoměstského Sportovního klubu.
V sobotním programu si doběhla pro postup do nedělního finále Alena Ulrichová. Na trati 800 metrů se s ní stejně hladce posunula do nedělního programu i Michaela Drábková, která od podzimu, kdy odešla do Prahy studovat Pedagogickou fakultu, změnila trenéra. Po sedmileté spolupráci s Davidem Šnajdrem z novoměstského Sportovního klubu patří nyní do stáje USK Praha.
Do sobotního programu se z novoměstských atletů ještě zapojil dálkař Jakub Nosek. Ten však se svým vystoupením asi úplně spokojen nebyl.  V prvním pokusu předvedl průměrný výkon 659 centimetrů, pak následoval nevydařený proběhnutý pokus a ve třetí sérii přešlap. Výsledkem tak bylo konečné 15. místo.
V závodě žen na 3000m se v dresu novoměstského SK představila Dagmar Rychnovská. Její výkon 11:10,86 nemohl konkurovat nejlepším běžkyním, ale pro ligovou sezónu 2014 může pomýšlet na body. A ty Sportovní klub v Novém Městě nad Metují bude rozhodně potřebovat.
V nedělním programu nastoupila nejprve osmička finalistek na 800 metrů, kde nechyběla Alena Ulrichová ani její do podzimu oddílová kolegyně Michaela Drábková.
Po startu se na předních pozicích pohybovaly především Dana Šatrová a Diana Mezulianiková, na třetím a čtvrtém místě se pak držely Michaela Drábková a Alena Ulrichová. O cenných kovech rozhodlo závěrečných 80 metrů.  Přes Šatrovou se postupně posunuly Mezulianiková, Drábková i Ulrichová, které v tomto pořadí doběhly do cíle, a to v časech: 2:08,81; 2:09,57; 2:09,70. Pro Alenu Ulrichovou to byl první závod, ve kterém zaběhla čas pod 2:10.
Další želízko v ohni měl novoměstský Sportovní klub mezi ženami v dálkařském sektoru, kde se představila Michaela Broumová. Ta v zimě prokazuje vskutku skvělou formu, a tak se čekalo, co předvede tentokrát.
První pokus ale novoměstská vícebojařka jen proběhla, ve druhém dala 559 centimetrů, ve třetím skočila 565 centimetrů, což jí stačilo na postup do finále. V něm pak přišel přešlap, po něm 553 centimetrů a ve třetím pokusu opět přešlap. Výkon 565 cm ze třetí série tak novoměstské vícebojařce stačil „jen" na sedmé místo. „Míšin osobní rekord z vícebojařského MČR (586 cm – pozn. autora) by zajišťoval bronz," posunul se do oblastí teorií Broumové trenér Aleš Žďárský. Ten ale už vyhlíží blížící se víkend, v němž Broumovou čeká juniorské MČR, na němž se jeho svěřenkyně představí na krátkém sprintu s překážkami a v dálce.
Dálkařskou soutěž nakonec vyhrála výkonem 623 cm jiná vícebojařka, Eliška Klučinová. Druhá skončila Jana Korešová (619 cm) a třetí Kateřina Hýsková (581 cm). (až, mr)