Skvělá atmosféra doprovázela charitativní běh Run and Help v Náchodě. Za místní společnost Astratex se ho zúčastnilo 53 sportovců. Účastníci zvolili běh, jízdu na kole nebo chůzi. Za každý uběhnutý, ujetý či ušlí úsek přispívali předem domluvenou částku. Celkový výtěžek činí 7 377 korun.

Vybrané peníze pomohou čtyřleté Božence, která trpí spinální svalovou dystrofií Když se Boženka narodila, vypadalo to, že je vše v pořádku. Teprve v jedenácti měsících jejího života rodiče zjistili, že Boženka má vážné vrozené onemocnění. Dochází při něm k postupnému ubývání svalstva, a v důsledku toho úbytku motorických schopností. Z výtěžku Run and Help přispějeme Božence na závěsný stropní systém. Boženka rychle roste a systém bude dlouho pomáhat s jejím zvedáním, koupáním i rehabilitací.

Run and Help neboli Běhání, které pomáhá, je projekt Konta Bariéry. Jedná se o šňůru charitativních běhů, do níž se mohou zapojit jednotlivci i skupiny, například školy, školky, firmy, úřady, spolky ale i parta kamarádů nebo sportovní oddíl. Peníze, které běžci věnují, pomohou lidem se zdravotním postižením.

Run and Help 2017Zdroj: Archiv

Více informací najdete na webu www.runandhelp.cz.

Sandra Štefaniková