2. liga – muži:


VK Hronov – Jiskra Havlíčkův Brod 3:1 (22, -23, 15, 23) a 0:3 (-20, -22, -22).

Především v prvním zápase viděla slušně zaplněná hronovská hala vynikající sport. V prvním setu díky kvalitním blokům drželi domácí svého soupeře na mírný distanc, v jeho polovině však vynikající sérií získali na svoji stranu vedení až 23:14. Potom však přišla ztráta koncentrace a hosté snížili až na 24:22. Po oddechovém čase domácích však blokař Kůrka umístil svůj útok středem sítě neomylně do pole hostů a bylo vystaráno. I ve druhém dějství byl Hronov stále o krůček vpřed, rozhodující trhák však nepřicházel, to se stalo domácím osudným a znamenaly zasloužené vyrovnání na 1:1. Do 3. setu vtrhli Hronováci jako uragán a nakonec ho vyhráli jasně 25:15. Od začátku čtvrtého setu však soupeř opět začal prokazovat svoje nesporné kvality a byl neustále mírně vpředu. Vynikající utkání gradovalo v koncovce setu, kdy hronovští bojovníci zabrali v poli a podařilo se jim odskočit na dvoubodový rozdíl. Ten díky chytrým útokům zkušených hráčů Melichara a Šnajdra udrželi a nečekané vítězství bylo na světě.


I v prvním setu druhého utkání si Hronov udržoval dvou až tříbodové vedení. Při vstupu do závěrečné fáze však domácí začali kupit chyby a set byl poměrně jednoznačně ztracen. Vstup do druhého dějství vyšel domácím skvěle. Po další kratší přestávce způsobené poklesem napětí a zhasnutím části osvětlení se Hronovští jakoby nemohli probrat a soupeř toho využil k rychlému srovnání stavu. Hosté nepolevili a kuli železo dokud bylo žhavé a výsledkem byl druhý získaný set ve prospěch hostí. Domácí trenér se ještě pokusil zvrátit zápas výrazným přeskupením sestavy, ale ani změny ke zlepšení situace nevedly. Sebevědomí hosté nadále na palubovce vládli a jejich některé útoky byly doslova drtivé. Také třetí set získali hosté a z Hronova si odvezli vítězství 3:0.


Na první nesestupovou příčku nyní ztrácí Hronov jeden bod.


Další výsledky 29. a 30. kola: Letohrad – Ústí nad Orlicí 2:3, 2:3; Slavia HK – Vrchlabí 3:1, 3:0; Česká Třebová – Sokol HK 2:3, 3:0; Semily – Dřevěnice 3:1, 3:0.


1. liga – ženy:


Slovácká Slavia Uherské Hradiště – Sokol Zbečník 3:0 (7, 9, 17).

Ani na další zápas nejely zbečnické ženy kompletní, navíc jim chyběla nemocná nahrávačka, a proto neměly moc šancí uhrát příznivý výsledek. Družstvo musely doplnit dvě kadetky, aby se zápas vůbec mohl odehrát. První dva sety tomu odpovídaly, hostující družstvo nemělo vůbec šanci, teprve ve třetím setu Zbečník více vzdoroval.


V příštím kole hraje Zbečník na půdě předposledního Bedřichova, zde má asi poslední šanci pokusit se vyhrát alespoň jeden zápas ve skupině o 7. – 11. místo. (ma, lvl)