TJ Sokol Zbečník – TJ Slovan Chabařovice 4:1

Před parádní diváckou návštěvou nohejbalisté domácí odvetu zvládli a hned tuto neděli se poprvé utkají v domácím prostředí s nejslavnějším nohejbalovým klubem v Čechách, s Modřicemi.

Tíha okamžiku na zbečnické hráče v semifinálové odvetě dolehla trochu více, než by bylo záhodno. Domácí Kábrt se Zelbou proti druhé sestavě hostů nepředvedli nijak zvlášť oslnivý výkon, ale vcelku bez problémů získali první bod – 1:0.

Pohl s Šimkem se naopak skoro nedostali do hry, nedařilo se jim nic a hlavně si vůbec nedokázali vzájemně připravit útok, naopak soupeři vyšlo naprosto vše, což znamenalo srovnání na 1:1.

První trojice znamenala z pohledu domácích výborný vstup do zápasu (6:1). Chabařovice sice stáhly na 8:7, ale koncovku prvního setu si už Zbečník pohlídal. Ve druhém setu domácí prohrávali 2:6 a 6:8, dobrou obranou a trpělivou hrou ale dokázali stav otočit a získat důležitý druhý bod – 2:1.

Do singlu nastoupil Lukáš Kábrt proti hostujícímu Sehrigovi. Kábrt do zápasu vstoupil dobře a hned si vypracoval tříbodové vedení, soupeř sice zabojoval a stáhl na jeden bod, ale závěr první sady patřil domácímu hráči. Ve druhém setu měl už Kábrt jasně navrch, když svojí tradičně výbornou a přesnou hrou soupeři povolil jen čtyři body – 3:1.

Druhá trojice měla podobný průběh jako ta první. Hostující Sehrig více chyboval a Zbečník byl stále v mírném vedení. Podobně jako před týdnem Šimek výborně nahrával a připsal si i několik povedených bloků. První set Zbečník vyhrál 10:8, v tom druhém vedl už 9:7 a měl tři mečboly. První dva ale domácí neproměnili, za devítek si poté Zelba nepovedeně přijmul až do sítě, naštěstí se Kábrtovi podařilo situaci ještě zachránit a nakonec domácí výměnu „urvali" vítězným blokem Zelby – 4:1. Právě to znamenalo definitivně postup do finále a zisk minimálně stříbrných medailí.

„Pochvala našim hráčům a také velký dík všem divákům! Těšíme se na velké finále, které se bude ve východních Čechách hrát po dvanácti letech, a které bude po jistých zkušenostech z letošní sezony zřejmě dosti vypjaté. S Modřicemi v čele s velkým bojovníkem a skvělým Hanusem určitě nechceme prohrát," říká bojovně domácí trenér Lukáš Vlach. (lvl, mr)