Postarala se o něj zkušená Michaela Drábková, která na trati 1500m obhajovala titul z loňského MČR. „Míša v podstatě dvě třetiny závodu vedla startovní pole, v koncovce se před ní dostala favorizovaná Diana Mezulianiková, která si pohlídala vítězství. Míša si celkem snadno v koncovce poradila s dalšími soupeřkami a doběhla na krásném druhém místě v čase 4:27,31," popsal stříbrný závod Drábkové předseda oddílu atletiky SK Nové Město nad Metují Aleš Žďárský.

Už o týden dříve se o domácí halové tituly utkali v Ostravě juniorské a dorostenecké kategorie. A i zde to Novému Městu cinklo.

Jediný medailový úspěch zajistil novoměstskému Sportovnímu klubu v královské běžecké disciplíně (800m) juniorů Jan Žaluda.

Už rozběh na 800m byl velmi rychlý a Žaluda si při něm musel hodně sáhnout do rezervoáru svých sil. Nicméně rozběh vyhrál a těšil se na finále.

V něm se opět běželo na plné „pecky". „Honza běžel společně s největším favoritem, Vojtou Mlynářem na třetí respektive čtvrté pozici. Postupně se na čelo propracoval Mlynář, Chloupek obdivuhodně „utáhl" tempo až do cíle. Honza se se Škrdletou hodně natrápil a nakonec jej o pohlavek předběhl na šachovnici," popsal závod Žďárský.

Mladíci přitom zaběhli skvělé časy (Mlynář 1:52,51; Chloupek 1:53,65 Žaluda 1:54,56; Škrdleta 1:54,64).

Další novoměstské finálové úspěchy jdou za dívkami. Kateřina Maternová si odvezla ze závodu na 1500m 4. místo a na dvojnásobné trati byla pátá. Loňská žákyně, Adéla Sádlová, si po promaroděné zimě doběhla v rozběhu na 800m pro klidný postup do finále. V něm nakonec na absolutní špici závodu nestačila, ale i tak z toho bylo 5. místo. (až, mr)