SK Bivoj Litvínov – FTS Florbal Náchod 4:0 (0:0, 1:0, 3:0).

Na severu Čech dlouho zůstával na světelné tabuli bezbrankový stav. V první polovině se hrálo na obou stranách velmi opatrně a čekalo se na vážnější chybu protivníka. Tu udělali první hosté, když po polovině zápasu nepokryli litvínovský volný úder od mantinelu a domácí šli do vedení 1:0. Do závěrečné třetiny tedy nebylo stále nic rozhodnuto, avšak další volný úder Severočechů znamenal dvoubrankové vedení Bivoje. Když se pak v rozmezí 51. a 53. minuty ještě dvakrát Litvínov prosadil po hrubkách v obraně Náchoda, bylo o osudu utkání definitivně jasno. Náchodským se nepodařilo vstřelit ani čestný úspěch a odjížděli od loňského finalisty play-off 1. ligy s porážkou 4:0.


Sestava Náchoda: Hála – Jan Jirák, Jansa – Jenka, M. Havel, Balcar – Jakub Vlček, Jiří Vlček – Čejpa, Batěk, Hayek - Adler, Jan Jirák II., Hauschke.

FBC Kladno – FTS Florbal Náchod 6:8 (2:2, 2:1, 2:5).

FTS Florbal Náchod přijel v neděli odpoledne do Kladna s touhou konečně v letošní sezoně zvítězit a získat tři body.


Divoké utkání s množstvím šancí na obou stranách přineslo nakonec šťastnějším hostům z východních Čech výhru 8:6. Vývoj utkání se přeléval jako na houpačce. Náchod šel už v 1. min. do vedení, Kladno otočilo na 2:1, ve 4. min. to bylo už 2:2. V prostřední třetině nejprve FTS zvýšil, ale domácí do konce třetiny znovu otočili ve svůj prospěch na 4:3. Během úvodních pěti minut třetí části hry se podařilo Východočechům třemi góly zvrátit na 6:4. Kladno poté znovu vyrovnalo. Rozhodla tak nakonec využitá přesilovka Náchodských tři minuty před koncem a poté i přesný zásah do prázdné branky při power-play domácích.


Branky Náchoda: 4., 41. a 60. Havel, 42. a 45. Balcar, 1. Batěk, 23. Adler, 57. Čejpa.


Sestava Náchoda: Hála – Jan Jirák, Jansa – Jenka, M. Havel, Balcar – Jakub Vlček, Jiří Vlček – Čejpa, Batěk, Hayek – Adler, Jan Jirák II., Hauschke.
V neděli 30. září se hráči FTS Florbal Náchod představí ve 3. kole Českého poháru proti vloni extraligovému celku, Sokol Královské Vinohrady. Utkání se hraje od 15 hodin v hale TJ Náchod na Hamrech (Plechárně).