HC TJ Náchod – HK Královo Pole 35:32 (17:15).

Po vyrovnaných prvních minutách šli v 8. min. poprvé Náchodští do dvoubrankového vedení, které si udržovali až do 17. minuty. „V tuto chvíli nám dostatečně přestala fungovat obrana postupného útoku soupeře, nedokázali jsme čelit kombinační hře a zaostávali jsme v činnostech jeden na jednoho,“ viděl hlavní příčinu vyrovnání na 8:8 domácí trenér Petr Šulc. Ten tak vzápětí sáhl k oddechovému času a hned po jeho skončení dal Balcar na 9:8 a vzápětí Klouček na 10:8. Ve 22. min. domácí poprvé odskočili v utkání na čtyři branky (13:9). „Jenže jak už je naší tradicí, závěr poločasů se nám nedaří. Nedokázali jsme se prosadit v postupném útoku, naše hra měla individuální chrakter, vázla kombinace a spolupráce. Odrazem tohoto faktu v útoku byla i obrana, kde to bylo více individuální než kolektivní,“ všiml si trenér Šulc, jehož svěřenci šli do kabin za vedení 17:15. Vstup do druhé půle se ale domácím vydařil pramálo. „Věřil jsem, že na začátku druhé půle utkání rozhodnem, vstup do něj byl ale opět špatný, naše hra postrádala myšlenku, čehož soupeř dokázal využít,“ dodal Šulc. Během tří minut ztratili Náchodští svůj náskok a soupeře dokonce pustili do vedení 18:17. Přetahovaná a každý míč pak pokračovala až do 15. min. druhé půle, kdy hosté poprvé v utkání vedli o dvě branky. Domácí se však dokázali vzchopit. „Ve 20. minutě jsme změnili obranný systém, což nám začalo fungovat. Dva nejnebezpeční hráče soupeře jeme odřízli osobní obranou a zbylí čtyři hráči Brna se nedokázali na brankové čáře prosadit,“ popsal klíčový moment utkání domácí trenér. Jeho svěřenci se vzchopili a ve 21. min. Balcar vyrovnal na 26:26. V ten moment sáhl trenér Králova Pole k oddechovému času, který ale hostům nepomohl. Definitivní rozhodnutí přinesla poslední pětiminutovka, v níž si domácí vytvořili čtyřbrankový náskok, poslední slovo sice měli hosté, ale jejich branka na 35:32 už nic neřešila.


Petr Šulc, trenér Náchoda: „Ze soupeře jsme měli vzhledem k jeho výsledkům v posledních dvou kolech respekt, nemůžu říct, že to byl z naší strany stoprocentně kolektivní výkon, nicméně družstvo k utkání přistoupilo zodpovědně.“


Na házenou mohou příznivci zajít i tuto středu, kdy Náchod od 18 hodin hostí v rámci 3. kola ČP extraligovou Bystřici pod Hostýnem.
Fakta – sestava a branky Náchoda: Kocián, Klesl, Vaněček – Leugner 2, Naimann 4, Balcar 6, Filip, Klouček 9, Galba, Chroustovský 3, Mikšík 3, Zelený 8, Hanuš, Hrachový. Rozhodčí: Větrovský, Průcha. Vyloučení: 6:2. ŽK: 3:1. Sedmičky: 3/1:4/2. Diváků 150.