NA Rangers Hronov – 1. HBC Svitavy 5:4 (1:2, 1:2, 3:0). Domácí nastoupili s odhodláním navázat na solidní výkon z úvodního kola Českého poháru a vrátit soupeři nečekanou porážku z jeho hřiště.

Museli se ale obejít bez zraněných Kubečka, Fogla a Raila, ale i dalších hráčů. První, kdo se dostal do solidní šance, byl Hudeček, ale proti Jancovi neuspěl. Byli to překvapivě hosté, kteří se v polovině 2. min. dostali do vedení zásluhou kapitána Bohatého, který za Cimbálníka doklepl vyraženou ránu Kudy – 0:1. Ve 4. min. srovnal na 1:1 Hajník po spolupráci s Hudečkem a zdálo se, že si Jezdci v poklidu dokráčí pro snadné vítězství, ale opak byl pravdou. V 6. min. byl vyloučen kapitán Kania a přesně po minutě a půl se trefil Nováček a hosté znovu překvapivě vedli – 1:2. V 10. min. na Tovtíka zívala poloodkrytá branka, ale hronovský player do ní míček usměrnit nedokázal. Když ani šance Kanii a Hajníka branku nepřinesly, odcházeli domácí s jednogólovým mankem.

Ve druhé třetině se domácí snažili vývoj zvrátit, ale buď jejich přihrávky byly nepřesné nebo se snažili jít až do branky. Trest přišel v čase 3:00 z hole Olexy, který zvýšil na 1:3. Po další minutě to s Jezdci vypadalo ještě hůře, protože další přímočarou akci zakončil pohotově Macenauer – 1:4. Po půl minutě byl vyloučen hostující Kuda, šance Kanii ani Hudečka ke snížení ještě nevedly. Po návratu Kudy zafungovala spolupráce Tovtíka s Hudečkem, který snížil na 2:4. V 9. min. si šel nedobrovolně odpočinout Šmehlík a po chvíli sólo Tovtíka skončilo pouze na břevně Jancovy svatyně.

Ve třetí třetině se konečně domácí dostali do tempa a podařilo se jim nepříznivý průběh zvrátit. Ve 4. min. ještě Hajník neuspěl. V 6. min. přišel nedovolený zákrok Mifka a po necelé minutě snížil Hudeček po nahrávce Hajníka na 3:4. Kontaktní branka zapůsobila na Jezdce blahodárně a v 10. min. přišlo vyrovnání z hole Kanii, když využil nahrávky od Hudečka – 4:4. V úvodu 11. min. se na Janca řítil Hajník, jeho střela skončila pouze na břevně, ale byl faulován Šmehlíkem a přišla další přesilovka. Tu Rangers sehráli vcelku dobře, ale ještě se stav neměnil. V úvodu 13. min. přišla akce Tovtík – Hajník a druhý jmenovaný nekompromisně skóroval – 5:4. Když domácí přestáli bez úhony vyloučení Hudečka ve 14. min. a závěrečnou power – play soupeře, mohla vypuknout neskrývaná radost na domácí střídačce.

Jaroslav Krulich, vedoucí mužstva: „Tři body jsou doma, a to je důležité. Hlavně, že jsme do sezóny vstoupili vítězstvím. V úvodu jsme si mysleli, že se soupeř porazí sám, ale ten svou kůži nechtěl prodat lacino. Po zlepšeném výkonu ve třetí třetině jsme dokázali nepříznivý vývoj utkání otočit. Náš výkon nebyl optimální, neproměnili jsme spoustu šancí, i přesto si myslím, že naše vítězství je zasloužené.“

Branky NA Rangers Hronov: Hajník a Hudeček 2, Kania.

Sestava NA Rangers Hronov: Cimbálník (Gütler) – Hartman, Borůvka, Lehečka, Malík – Hudeček, Kania, Hajník, Tovtík, Janovský, Resl
V sobotu od 14 hodin změří Jezdci opět ve Wikov aréně v Hronově síly s Jestřáby Přelouč B. (jk)