Do turnaje se již dříve kvalifikovalo 16 nejlepších týmů z České republiky, které byly dále rozděleny dle dosažených výsledků do dvou výkonnostních skupin. Jaroměřské kadetky se probojovaly mezi nejlepších 8 týmů.

Český pohár se dále hraje formou 4 turnajů, ve kterých bojují družstva v rámci jednotlivých osmiček. Družstva na posledních dvou místech padají do osmičky nižší výkonnosti a družstva na prvních dvou místech ve skupině spodní postupují do osmičky první. Jednotlivá umístění jsou bodována a po skončení všech 4 turnajů se body sečtou a vyhlásí se celkový vítěz Českého poháru.

Cílem jaroměřských kadetek bylo, i vzhledem k faktu, že patří mezi nejmladší v rámci své věkové kategorie, udržet se v první osmičce, tudíž skončit max. na 6. místě.

Na úvod byl Jaroměři vylosován domácí tým Děčína, který spoléhal na výhodu domácího prostředí, zejména nízkého stropu tělocvičny. Ten také činil hostujícím hráčkám značné problémy a jen během tohoto utkání uhrál pro domácí minimálně 10 bodů. I díky tomuto faktu vyhrály domácí kadetky v poměru 25:20. Ve druhém setu Jaroměř tvrdým servisem postupně získala vedení až 16:5 a zdálo se, že o výsledku setu je rozhodnuto. Poté však přišlo zaváhání a soupeř začal rychle náskok stahovat až na rozdíl 23:21 a 24:23. Jaroměř však koncovku zvládla a vynutila si tie-break. Skóre narůstalo bod po bodu a Jaroměř otáčela strany za stavu 8:7. Děčín se v důsledku nepřesností na jaroměřském příjmu o dva body odpoutal a ujal se vedení 12:10. Poté Jaroměř srovnala a až do stavu 16:16 čelila několika soupeřovým matchballům. Štěstí se však přiklonilo na stranu Jaroměře a kadetky si vybojovaly své první, senzační a nečekané vítězství na turnaji.

Dalším soupeřem Jaroměře byl favorit celého poháru, celek Liberce. Toto také v prvním setu potvrdil a zejména tvrdým servisem sadu vyhrál. Druhý set byl již velmi vyrovnaný a jaroměřská děvčata si obětavou hrou v poli vybojovala náskok 22:18. Ten však ještě stihla ztratit a rozhodovalo se opět v dramatické koncovce, kde Jaroměř zvítězila těsně 26:24. Tie-break byl stejně jako v předchozím utkání velmi vyrovnaný, strany se měnily za stavu 8:7 pro Liberec a družstva se přetahovala o každý bod až do stavu 14:14. Jaroměř však bezchybnou hrou a stoprocentním útokem zvítězila 16:14.

Ihned po tomto utkání čekal jaroměřské kadetky soupeř z Havlíčkova Brodu, který měl být narozdíl od předchozích soupeřů teoreticky snadnější. Mírné podcenění zkomplikovalo průběh prvního setu, který Jaroměř nakonec ztratila. Povzbuzený tým Havlíčkova Brodu výborně vstoupil i do druhého setu a jaroměřské kadetky neustále dotahovaly soupeřův náskok. Za stavu 20:22 otočila Jaroměř díky tvrdému servisu stav na 23:20 a dotáhla se do vítězného konce 25:23. Následoval již třetí tie-break v řadě a Jaroměř konečně nezdramatizovala koncovku a s přehledem zvítězila 15:9.

Po tomto utkání se družstvo přemístilo do sousední haly, kde si opět muselo zvykat na malé plošné rozměry.

Dalším soupeřem byl dosud neporažený tým Přerova, kterého se Jaroměřačky až příliš zalekly a psychicky se složily. Stav 16:1 pro Přerov mluví za vše, soupeři stačilo dávat tvrdý servis. Druhý set byl nepatrně lepší, dokonce se podařilo stáhnout na 15:18, ale respekt ze soupeře provedl své a Jaroměř tak musela čelit své první porážce na turnaji 0:2.

K poslednímu utkání prvního dne proti Lanškrounu nastupovaly hráčky již v pozdních večerních hodinách, což se odrazilo na hře obou týmů. Jaroměř se s tímto faktem zpočátku vyrovnala lépe, průběžně vedla 16:10, 18:12. Ztráta koncentrace na příjmu skóre otočila a Lanškroun zvítězil 25:22. I začátek druhého setu patřil Lanškrounu, Jaroměř se však v čas vzpamatovala, vytvořila si náskok 18:14 a sadu vyhrála 25:22. Rozuzlení nastalo opět v tie-breaku. Jaroměř po celou dobu vedla 3:0, 8:5, 11:7 a zvítězila 15:8. Konec utkání byl až v 21 hodin a děvčata si po vynikajícím výkonu zasloužila večeři a několikahodinový odpočinek.

Druhý den na Jaroměř čekaly týmy Třebíče a Prostějova. K prvnímu utkání nastoupily kadetky proti Třebíči, která měla na kontě pouze dvě porážky z předchozího dne. Sebevědomé Jaroměřačky konečně dokázaly po průběžném několikabodovém vedení vyhrát již v prvním setu 25:21. Nástup do druhého setu Jaroměři nevyšel a chybami na příjmu povolila soupeři vedení 5:1. Poté se podařilo srovnat na 18:18. Několik chyb v útoku však znamenalo vedení Třebíče 23:20 a Jaroměři se už jen podařilo upravit výsledek na 23:25 a připravit se na rozhodující třetí set. Jaroměř se v průběhu turnaje naučila hrát a dokonce vyhrávat tie-breaky a tento si doslova vychutnala a smetla Třebíč 15:3.

Před posledním utkáním se Jaroměř dozvěděla, že dosud neporažený Přerov utrpěl nečekaně dvě porážky a pokud Jaroměř zvítězí nad Prostějovem, bude první. Kadetky tento fakt neskutečně povzbudil a do utkání nastoupily velmi bojovně. Oba týmy svým povzbuzováním vytvořily parádní atmosféru v hale a předvedly velmi kvalitní volejbal. Soupeř bojoval o to více, že mu v případě prohry hrozil sestup do nižší osmičky. V prvním setu zpočátku vyrovnaný průběh přetavila rozjetá jaroměřská mašina v bezpečné vítězství 25:19. Do druhého setu lépe vstoupil soupeř a hlavně jeho tvrdý servis na Jaroměř platil. V druhé půlce setu se hra obou týmů výsledkově vyrovnala až do stavu 21:20 pro Jaroměř. Natěšené Jaroměřačky koncovku zvládly na výbornou a zvítězily 25:22.

Shrnutí výsledků: Jaroměř – Děčín 2:1 (-20, 23, 16); Jaroměř – Liberec 2:1 (-20, 23, 14); Jaroměř – Havlíčkův Brod 2:1 (-23, 23, 9); Jaroměř – Přerov 0:2 (-7, -15); Jaroměř – Lanškroun 2:1 (-22, 22, 8); Jaroměř – Třebíč 2:1 (21, -23, 3); Jaroměř – Prostějov 2:0 (19, 22).

Díky dosaženým výsledkům obsadila Jaroměř v prvním turnaji Českého poháru kadetek vynikající 1. místo a zanechala za sebou všechny favorizované týmy.

Pochvalu si zaslouží všechny hráčky, které se zasloužily o tento skvělý úspěch. Nezbývá než popřát hodně sil a energie do dalšího kola poháru! (mp, rm)