II. liga – muži:

VK Hronov – TJ Semily 3:1 (23, 21, -13, 19) a 1:3 (23, -18, -14, -31). V týdnu před utkáním došlo k poměrně důležité změně ve skupině B 2. ligy, když odstoupilo ze soutěže družstvo Sokola Hnátnice. Tím se počet družstev snížil a hraje se pouze o jedno sestupové místo.

Hronovu tentokrát úvod neutekl a po celý první set bylo skóre vyrovnané. Nejprve se obě družstva střídala ve vedení, poté se přesnějším hostům podařil brejk na 11:7. Domácí však zdařile kontrovali a hrála se dramatická koncovka. V závěru se štěstí přiklonilo na hronovskou stranu. V druhém dějství se zdálo, že se domácí uklidnili, avšak hosté měli jiný názor. Postupně zkracovali náskok domácích a ti si museli za stavu 18:18 brát další oddechový čas. Ten jim však pomohl a díky vynikajícím blokům šli do čtyřbodového vedení, které udrželi až do konce setu. Zdálo se, že Hronováci dovedou v pohodě zápas do vítězného konce, ale série nepřesných přihrávek a několik neúspěchů na síti znamenalo vedení Semil 6:0. Po prvním technickém time-outu šla obě družstva zpět do boje za stavu 3:8. Další hronovské blokařské vzepětí znamenalo snížení na nadějných 12:13. Avšak následoval další kolaps a hosté začali rychle získávat bod po bodu. Ani častá střídání nedokázala ovlivnit nepříznivě se vyvíjející průběh. Hosté jasně dominovali a šlo se do 4. setu. Do něho lépe vstoupili domácí a budovali si nadějný náskok. Výsledková houpačka však i nadále pokračovala, několik úspěšných semilských bloků znamenalo snížení hronovského vedení. V závěru však hronovští středoví hráči Kůrka a Kubeček znovu zamkli síť a bylo rozhodnuto.

Do druhého utkání vstoupili domácí skvěle. Od začátku tvrdili muziku a neustále protestující hosté ztráceli koncentraci. Výsledkem bylo vedení Hronova 12:3. Hostující taktika neustálých stížností a kouskování hry nakonec slavila úspěch. Domácí polevili ve všech činnostech a jejich komfortní náskok se začal vytrácet. V druhé části ještě jednou Hronovští oprášili neprodyšný blok a znovu šli do 5ti bodového vedení, avšak hosté znovu vyrovnali na 21:21. Poté následovala první nervy drásající koncovka, kterou se štěstím získali domácí. Ani toto varování však Hronov nevzal vážně a od začátku druhého setu nabuzení hosté začali dominovat. Jasná porážka ve druhém setu však Hronováky nedokázala mobilizovat a od začátku třetího setu pokračovala další série chyb. Ani změny v taktice hry domácích neměli na nepříznivě se vyvíjející skóre žádný vliv. Zdálo se, že semilské jízdě nejsou Hronovští schopni čelit. Přesto zmobilizovali síly a začalo se blýskat na lepší časy. Zlepšená hra v poli i přihrávka podpořili útok a po několika úspěšných zákrocích v obraně šli Hronovští do tříbodového vedení, to ale neudrželi a šlo se do dramatické koncovky. V ní domácí pohrdli pěti setboly, nakonec se štěstí přiklonilo na stranu hostí, kteří zvítězili v pátém setu 33:31.

II. liga – ženy:

TJ Mnichovo Hradiště – Sokol Zbečník 0:3 (-16, -22, -20) a 3:2 (23, -17, -24, 22, 11). Další důležitý dvojzápas na půdě soupeře, který byl na posledním místě tabulky bez jediného vítězství, absolvovaly volejbalistky Zbečníka. Družstvo bylo odhodlané konečně prolomit sérii neúspěšných výsledků a odjelo konečně téměř v momentální nejsilnější sestavě.

V prvním zápase skutečně Zbečník zabral a v prvním setu nedal domácím šanci. V dobrém výkonu pokračoval i v dalších setech, stále si udržoval vedení a přes znatelně zlepšený výkon domácích si výhru nenechal ujít.

Ve druhém zápase ovšem začal Zbečník vlažněji i důsledkem střídání v sestavě, naopak domácí hráčky začaly bojovat naplno a po vyrovnaném průběhu prvního setu ho v koncovce získaly. Ve druhém setu se Zbečník zlepšil, získal od začátku náskok a postupně ho zvyšoval až do konce. Třetí set byl opět vyrovnanou bitvou, kdy v koncovce byly šťastnější zbečnické hráčky. Bohužel si v dalším setu vybraly slabší chvilku a náskok soupeřek přes velkou snahu už nedokázaly dohnat. Začátek tie breaku vypadal pro Zbečník nadějně, vedl 5:2, jenže nadšeně bojující domácí dokázaly zvrátit průběh ve svůj prospěch a v závěru měly navrch a získaly tak první výhru v soutěži.
TJ Jiskra Jaroměř – TJ Spartak Ústí nad Labem 0:3 (-20, -19, -17) a 0:3 (-17, -18, -23). Vedoucí celek soutěže, Spartak Ústí nad Labem, potvrdil na palubovce Jaroměře své tabulkové postavení.

Po vyrovnaném průběhu všech setů v obou utkáních vždy přepnuly hráčky na vyšší provozní stupeň a získaly koncovku ve svůj prospěch. Ústecké volejbalistky převyšovaly jaroměřské družstvo především obětavou hrou v poli a pestrým rychlým útokem, proti kterému byla obrana domácích často bezmocná. Pozitivním na druhém utkání bylo, že se ve velmi dobrém světle předvedly střídající hráčky z jaroměřských žaček, které se úspěšně snažily vyrovnat svým starším kolegyním. (ma, lvl, hav)