1. liga kadetek: Sokol Zbečník – PSK Přímětice 2:3 (-19, -23, 19, 22, -11) a 1:3 (23, -11, -18, -15).

Do Zbečníka zavítal vedoucí celek tabulky, který dosud neprohrál a od prvních míčů skutečně dokazoval, proč určitě bude patřit k největším favoritům celé soutěže. Vedoucí tým tabulky ve Zbečníku začal dobře, vypracoval si mírný náskok, který uržel až do konce setu. Ve druhém setu vedl Zbečník 20:14, ale vlastními chybami i nešťastným zraněním dvou hráček ho nakonec v koncovce také prohrál. Za stavu 0:2 na sety se zdálo být rozhodnuto, ale soupeřky trochu podcenily nástup do třetího setu a domácí hráčky toho využily a snížily na 1:2. Ve čtvrtém setu volejbal gradoval, Zbečník stáhl pětibodový náskok a set nakonec vyhrál. V úvodu tie–breaku byly domácí hráčky lepší, postupně však hostující volejbalistky průběh otočily a v koncovce byly šťastnější.


Druhý zápas začal naprosto vyrovnaným setem, který v dramatické koncovce získaly ve svůj prospěch domácí hráčky. Pak se ovšem hostující celek rozehrál k vynikajícímu výkonu a začal Zbečník jasně přehrávat. Druhý set nedaly domácím šanci, ve třetím bojující Zbečník držel krok do poloviny setu, ale na jeho hráčkách se začala projevovat únava. Ještě čtvrtý set žila naděje do stavu 12:12, ale skákané podání skvělé nahrávačky soupeře definitivně zlomilo odpor domách kadetek.


Další výsledky 5. – 6. kola: ŠSK Demlova Jihlava – TJ Slovácká Slavia Uherské Hradiště 3:0, 3:1, TJ Nový Jičín – TJ Sokol Česká Třebová 3:0, 3:0; TJ Jiskra Havlíčkův Brod – VO TJ Lanškroun 3:0, 3:2; SG Ludvíka Daňka Brno B – TJ Sokol Šternberk 0:3, 0:3.

 

1. liga – juniorky: SG Ludvíka Daňka Brno – VK Hronov 3:1 (-21, 25, 14, 18) a 3:2 (15, 19, -19, -19, 10).

Juniorky po úspěšném vstupu do soutěže (3 vítězství a 1 porážka) hostovaly na palubovce jednoho z favoritů soutěže, rezervy extraligového družstva Sportovního gymnázia.


Do úvodního zápasu vstoupily hronovské hráčky skvěle a až do koncovky druhého setu dominovaly. Nadějné vedení 23:21 v tomto setu se jim ale nepodařilo dotáhnout do vítězného konce a stín tohoto neúspěšného závěru se promítl do dalšího průběhu prvního utkání. Třetí a čtvrtou sadu již ovládly suverénně v klidu hrající domácí hráčky.


Druhé utkání mělo zcela odlišný průběh. Do něj nastoupila hronovská děvčata v těžké psychické situaci, neboť při rozcvičování se zranila blokařka Hofmanová, kterou odvezla záchranná služba na vyšetření do nemocnice s podezřením na otřes mozku. Po hladce prohraných dvou setech Hronov zmobilizoval síly a dotáhl utkání do rozhodujícího tie-breaku. V něm však již měla navrch větší vyhranost domácích, které s přehledem dotáhly rozhodující sadu do vítězného konce.


Další výsledky 5. a 6. kola: Mittal Ostrava – Slavia HK 3:0, 3:0; ŠSK Demlova Jihlava – Slovácká Slavia Uh. Hradiště 3:2, 1:3; OA Třebíč – Slezna Opava 1:3, 0:3; Jiskra Havlíčkův Brod – TJ Lanškroun 2:3, 0:3.

 

1. liga – junioři: VK Hronov – VK Opava 3:1 (24, 20, -19, 25) a 3:1 (-25, 26, 19, 24).

Junioři, u nichž se předpokládalo především sbírání zkušeností v této kvalitní soutěži, se po překvapivém vítězství na palubovce Dansportu Prahu představili již podruhé v domácí hale. A tentokrát velice úspěšně. V dvou vyrovnaných duelech zvítězili a vyrovnali tak svoji bilanci na tři vítězství a tři porážky. V dramatických koncovkách většiny setů si vedli lépe, a to bylo rozhodujícím faktorem. Cenou devizou byla především skutečnost, že Hronovští dokázali překonat slabší chvilky, kdy se jim hra nedařila a díky nezměrné bojovnosti a kolektivnímu výkonu dotáhli obě utkání do vítězného konce.


Další výsledky 5. a 6. kola: TJ Lanškroun – Dansport Praha 3:1, 3:0; Sokol Česká Třebová – Volejbal Brno 3:1, 3:1; Energetik Chvaletice – TJ Znojmo 3:1, 2:3; TJ Nový Jičín – Sokol Drásov 3:0, 1:3.


KP žen: Sokol Staré Město – VK Hronov 3:2, 3:0.


V sobotu hrají v hronovské hale opět junioři, kteří se utkají od 10 hodin s TJ Lanškroun. Zveme diváky na toto utkání. Ostatní družstva hostují znovu na palubovkách soupeřů: muži v Jičíně (Dřevěnice), juniorky v Hradci Králové (Slavia) a ženy rovněž v Hradci Králové (Orel).⋌(lvl, jš)