Pak už si vzal slovo Aleš Žďárský, moderátor a trenér řady úspěšných novoměstských atletek v jedné osobě, a zval k sobě jednotlivé oceněné. První přišly na řadu dospělé kategorie mužů a žen.

Po vystoupení členů náchodského Nízkoprahového zařízení Archa předstoupili před přítomné nejlepší muži do 22 let, junioři a dorostenci. „Soustředím se na techniku, ale moc toho ve vzduchu nevymýšlím,“ zodpověděl tyčkař Radoš Rykl moderátorovi dotaz, nač při svých pokusech myslí. Poté dorostenecký tyčkařský vicemistr České republiky přiznal, že ho pro letošní rok láká překonání krajského rekordu, který má hodnotu 430 centimetrů.

Ukázka Pohybového centra Jany Michelové udělala předěl před další vyhlašovanou kategorií, kterou byly juniorky. Zde dostala slovo překvapivá mistryně České republiky na 3000m překážek žen na dráze. „Byla jsem strašně namotivovaná a běželo se mi krásně,“ popsala svůj mistrovský závod Michaela Drábková. Svěřenkyně Davida Šnajdra zapomněla dodat, že se tento závod konal za neatletického počasí, kdy rtuť teploměru ukazovala v moravské metropoli na začátku července něco kolem sedmi stupňů.

Dorostenky a žákovské kategorie byly posledními, kdo v pátečním podvečeru převzaly v Pyramidě ceny za uplynulou sezónu. Účast na Olympijských hrách mládeže v tureckém Trabzonu má za sebou Alena Ulrichová, která s mikrofonem dostala prostor podělit se o dojmy z této akce. „Strašně se mi líbilo pořadatelské nadšení Turků, nezapomenutelné byly slavnostní zahájení i zakončení,“ pěla samé superlativy Ulrichová.

Tečku za slavnostním večerem udělal bývalý předseda a nyní místopředseda Krajského atletického svazu František Karlík, který svému nástupci, Liboru Šnajdrovi, pogratuloval k jeho nedávným šedesátinám.