V mužských sprintech se ale Novoměstští moc nepředvedli. „Aleš Steklík, který se na soustředění jevil v solidní rychlostní pohodě, ulil start. Dominik Mojžíš v době svého plánovaného startu na 60 metrů honil po hale pobertu, který mu sebral elasťáky, a tak propásl svůj závod," říká k vystoupení sprinterů Aleš Žďárský, jeden z trenérů novoměstského Sportovního klubu.

To v ženské kategorii to bylo o poznání lepší. V nejsilnějším z rozběhu na 60m se jako jediné z Královéhradeckého kraje probojovaly do finále novoměstské sprinterky. Michaela Broumová za čas 7,99 a Tereza Škodová za 8,11. Ve finále si obě ještě časy vylepšily, Broumová na 7,98 a Škodová na 8,08, což značilo konečné třetí, respektive čtvrté místo.

Na 200m se lépe z novoměstské mužské dvojice zapsal Aleš Steklík (24,46), Dominik Mojžíš běžel 24,89. V ženské kategorii se na stejné trati předvedla velmi dobře Tereza Škodová, která podlehla pouze dvěma soupeřkám z celého pole 31 závodnic. Vyhrála Šafaříková z Jablonce (25,98), druhá byla Polka Dudyiak (26,40) a třetí Tereza Škodová za 26,65.

Novoměstské barvy byly rovněž vidět při ženské čtvrtce (400m), kterou si podmanila Kateřina Maternová (62,06). „I když to není její nejlepší výkon, soupeřky se na její záda dívaly s větším či menším odstupem. Druhý nejlepší čas byl až 63,32," chválí trenér Žďárský.

Na půlce (800m) se představilo hned několik novoměstský nadějí. Vojtěch Hájek obsadil časem 2:06,12 celkově čtvrté místo, ale z Královéhradeckého kraje byl nejlepší. Vítězstvím v „B" běhu potěšil, a to nejen pořadím, ale i časem, Vojtěch Libnar (2:11,05). Čeněk Augusta pak protnul cílovou šachovnici v čase 2:12,72 a Jakub Jon zastavil časomíru na hodnotě 2:15,91.

Na stejné trati žen se představila nová novoměstská akvizice Kristýna Jánská, která prvním rokem startuje v kategorii žákyň. Časem 2:32,44 obsadila pěkné šesté místo a získala titul Krajské přebornice.

Na start závodu na 1500m se postavila ligová opora SK Nové Město nad Metují, Dáša Rychnovská. Patnáctistovku si s chutí proběhla a čas 5:06,84 jí stačil na celkové třetí místo a opět titul Krajské přebornice. V závodě mužů se solidně představil Martin Bárta. Doběhl šestý v čase 4:30,39 a protože z Královéhradeckého kraje nestartoval jiný mužský, nemůže se těšit z titulu Krajského přeborníka.

„Obecně řečeno. V běžeckých i sprinterských disciplínách se to tedy rozhodně nehemžilo závodníky z našeho kraje. Něco není dobře," varuje Aleš Žďárský.

Ve skocích se představilo hned několik novoměstských závodníků. Nejlépe si vedla Michaela Broumová v dálce. Sice se jí nedařilo při jednotlivých skocích srovnat s rozběhem, ale i tak 553 cm stačilo na vítězství. Iveta Pohořelá byla výkonem 469 cm devátá. V dálce mužů se více dařilo Petrovi Kaiserovi, ten skočil 639 cm a obsadil čtvrté místo. Hned za ním skončil výkonem 625 cm Dominik Mojžíš. Kaiser se ještě představil ve výškařském sektoru, kde skončil na výšce 175 cm.

Na závěr programu si ještě dvě novoměstské štafety zaběhly závod na 4x150m. (až, mr)