1. liga – juniorky: Mittal Ostrava - VK Hronov 0:3 (-24, -22, -16) a 0:3 (-20, -21, -21).

Domácí družstvo nastoupilo poprvé v sezoně posíleno o tři nejlepší hráčky z extraligového kádru kadetek. Hronovské bojovnice se však nabitého kádru domácích nezalekly a od úvodu utkání předváděly skvělý volejbal. K bojovnosti a obětavosti přidaly navíc vzorné plnění taktických pokynů, čímž se jim podařilo eliminovat klíčovou hráčku domácích Lindovskou. Hronovačky se dle trenérových pokynů nebály ani v rozhodujících momentech prvních dvou vyrovnaných setů riskovat na podání a to jim přineslo důležité vítězné body v koncovkách. Třetí set se již odbýval pod taktovkou výborně hrajícího Hronova. Hronovské galapředstavení odměnili dokonce potleskem i domácí diváci.


Odveta se opět hrála podle hronovských not. Domácí hráčky stačily držet s Hronovem krok vždy pouze v průběhu setů. V koncovkách se hronovským děvčatům podařilo vždy soupeři odskočit a v klidu dovést sety k vítězství. Za stavu 2:0 pro Hronov se ještě domácí Mittal pokusil o zvrat, držel s Hronovem krok až do stavu 15:15, pak však palubovku opět ovládl skvěle fungující hronovský stroj.


Těmito dvěma vítězstvími se se Hronov posunul na 4. příčku a zajistil si klid do druhé části náročné soutěže.


Další výsledky 15. a 16. kola: Uherské Hradiště – Lanškroun 0:3, 0:3; Jihlava – SG Brno 0:3, 1:3; OA Třebíč – Havlíčkův Brod 3:2, 3:0; Slavia Hradec Králové – Opava 2:3, 3:0.

 

1. liga – junioři: VK Hronov – Sokol Drásov 3:2 (-22, 21, 22, -22, 11) a 3:0 (23, 18, 17).

V prvním utkání se hrál vyrovnaný zápas s množstvím nevynucených chyb na obou stranách. V prvním setu domácím nevyšel úvod, hosté toho využili a zvyšovali své vedení až na 12:19. Pak dlouhý úsek hronovských úspěchů znamenal snížení na 21:22, to ale bylo ze strany domácích odbíjenkářů vše. Druhý a třetí set ovládli hronovští mladíci, přestože se nevyvarovali mnoha výkyvům a z poměrně jasného vedení v setu třetím se stalo v závěru opravdové drama v koncovce. Čtvrtý set se domácím opět nevydařil a muselo se rozhodovat v tie-breaku. Do něho vstoupili lépe hosté a udržovali si dvoubodové vedení až do výměny stran (6:8). Pak však do té doby nekoncentrovaně hrající Hronov zapnul konečně na vyšší rychlostní stupeň a převzal rychle vedení, které v koncovce s přehledem udržel a dovedl tak první utkání do vítězného konce.


Úvodní set druhého utkání byl pokračováním výsledkové houpačky z prvního zápasu. Hronov vždy získal několikabodové vedení, které však sériemi chyb dokázal ztratit. V koncovce však byli domácí přesnější a šli do vedení. Od druhého setu však hronovští borci výrazně zlepšili hru v poli, přidali důraz v útoku a rázem začali na palubovce suverénně kralovat. Ve stejném duchu pokračovala skvělá hronovská jízda v setu třetím, kdy hosté opět jen přihlíželi výborné hře Hronova.


Dvěma důležitými vítězstvími se Hronov odpoutal od svých soupeřů z konce tabulky a navíc přerušil nepříjemně dlouhou sérii porážek.
Další výsledky 15. a 16. kola: Dansport Praha - Znojmo 3:0, 3:0; Lanškroun – Nový Jičín 0:3, 0:3; Česká Třebová - Chvaletice 3:2, 3:0; Opava - Volejbal Brno 3:0, 3:0.


1. liga – kadetky: Sokol Zbečník – Sokol Šternberk 1:3 (18, -14, -26, -21) a 3:2 (-15, 23, 13, -17, 11). Úvodní set prvního duelu se vydařil domácím. Ve druhém setu se ovšem Šternberk rozehrál a nedal domácím šanci. Klíčový byl třetí set, zbečnické kadetky zabraly a dokázaly získat mírný náskok, který postupně zvýšily až na 23:18. Pak si dokonce vytvořily dva setboly, ty však neproměnily a set ještě prohrály. Ještě ve čtvrtém setu se vzepjaly k náporu a vedly 14:7, jenže opět po sérii nevynucených chyb nechaly soupeře vyrovnat a dokonce jít do vedení. V dramatické koncovce měly více štěstí hráčky Šternberka, které vyhrály čtvrtý set a tím i celý zápas 3:1 na sety.


Druhý zápas byl ještě více plný zvratů. Začátek zastihl domácí kadetky v útlumu a v pohodě hrající soupeř set jasně vyhrál. I v druhém setu měly hostující hráčky dlouho navrch, zbečnické družstvo se přece jen pomalu zlepšovalo, více bojovalo a ke konci setu ztrátu stáhlo. V samotné koncovce se Šternberk dopustil několika chyb a Zbečník dokázal v závěru setu otočit a set ještě získat. Tato výhra domácí nakopla a ve třetím setu předvedly svůj nejlepší výkon dne a jasně soupeřky přehrály. Ještě do poloviny dalšího setu byl stav vyrovnaný, jenže pak přišla opět série nepřesností a chyb domácích, a tak set získal Šternberk. Bitva vyvrcholila tie-breakem. V nervózním ovzduší obě družstva držela vyrovnaný stav, v polovině setu si domácí hráčky dovolily luxus tří zkažených podání za sebou, naštěstí vždy stačily otočit. Za stavu 9:10 konečně zaúřadovalo podání nahrávačky Zelené i skvělá síť blokařky Teichmanové a Zbečník otočil na 14:10. Soupeřky ještě stačily bodovat, ale domácí si už nenechaly utéct cenné i zasloužené vítězství.
Další zápasy 15. a 16. kola: Přímětice – Česká Třebová 3:0, 3:0; Uherské Hradiště – Lanškroun 3:0, 1:3; Jihlava – SG Brno B 3:0, 3:0; Nový Jičín – Havlíčkův Brod 3:1, 3:2.