Takže Lukáši, jak jste spokojen s premiérovou sezonou mužů ve druhé lize?
Samozřejmě převládá spokojenost s výsledky a převážně i s týmovými a bojovnými výkony našeho klubu. Po čtyřech zápasech jsme měli pouze bod a zdálo se, že budeme zoufale bojovat o záchranu. Skvělá série pěti výher za sebou nám ale s předstihem zajistila působení ve druhé lize i pro příští sezonu, což je pro nováčka soutěže vždycky úspěch.

Jaké ligové utkání bylo nejpovedenějším a naopak?
Skvělé utkání, i pro diváky, bylo například to domácí s Holubicemi (5:5), kde za hosty válela legenda nohejbalu a ten den čtyřbodový Petr Bubniak. Výtečně se nám povedl i domácí zápas s Ivanovicemi (6:2). Naopak asi tím výsledkově nejméně vydařenějším byl domácí zápas se Vsetínem B (4:6), kdy ani atmosféra v týmu nebyla zcela ideální.

Závěr vám ale úplně nevyšel a klesli jste na 5. příčku. Čím to?
V posledních třech zápasech nám citelně scházel důležitý úderný hráč Tomáš Valášek. Ti kluci, kteří utkání odehráli, udělali pro dobrý výsledek maximum a dřeli do úmoru, ale na více, než zisk jednoho bodu, to bohužel nestačilo.

Dá se vypíchnout jeden jedinec, který byl oporou a tahounem týmu?
Nerad bych chtěl někoho vyzdvihovat, jsme tým a já jsem moc rád za každého našeho hráče a musím všechny do jednoho za výkony, přístup i velkou bojovnost pochválit. Hrát o víkendu není jednoduché a někteří naši starší kluci už mají i děti, přesto odehráli prakticky všechny zápasy a za to jim patří velký dík. Přeci jen ale musím zmínit jedno jméno – Martin Řehák. Jeho útoky byly především v domácím prostředí pro soupeře téměř nechytatelné a vyzdvihnout lze i jeho příkladný přístup, kdy jako dojíždějící nevynechal jediný zápas, trénink, či turnaj.

Pojďme na už na asi méně optimistickou část, a to jsou finance. Jak to vypadá s rozpočtem a financemi klubu?
Ligová sezona byla pro nás finančně velice náročná, a to především díky cestování. Obrovskou pálkou byli pro nás také rozhodčí, kteří jezdili hodně zdaleka. Pro příští sezonu pošleme některé vytipované lidi z okolí na školení rozhodčích, abychom ušetřili alespoň v této položce. I tak rozpočet na jeden rok znovu přesáhne hranici 100 tisíc korun, a tak musíme ještě nějaké finance sehnat.

Plánujete pro příští sezonu posílení a změny v kádru?
Chtěli bychom posílit na pozici blokaře, kde máme velký zájem o stále se lepšícího Ondřeje Poláčka z Černčic. Jinak přílišné změny v kádru nebudou, chceme nadále udržet stávající výborně fungující kolektiv, sázet na bojovnost a zbečnický týmový duch, který drží i skvělý kapitán David Hartman. Chtěli bychom dát postupně šanci už i dalším našim nadějným odchovancům jako Pohl, či Šimek. Ti si to ovšem musejí svým přístupem i chováním zasloužit. Touto cestou se chceme tedy dál ubírat. Jsem velice rád, že především od poloviny sezony patřil ke stabilně dobrým a úspěšným hráčům další z odchovanců klubu, Zdeněk Prouza, který díky tomu získal pro něj potřebné sebevědomí i chuť a i nyní patří v trénincích k těm vůbec nejlepším. Velikým příslibem jsou také letošní výkony 16letého Lukáše Kábrta, který navíc nyní začal studovat v Hronově střední školu a je tu velký potenciál na další zlepšování jeho výkonnosti.

Spolupracujete s nějakým oddílem v rámci mužských soutěží?
Ano a jsem za to velmi rád. S družstvem TJ Sokol Velké Petrovice, které v minulosti rovněž hrálo 2. ligu a nyní působí v Krajském přeboru, si vzájemně hráčsky vypomáháme, a přestože panovala v dřívější době mezi týmy ve vzájemných zápasech značná rivalita, nyní máme společně výborné vztahy, jeho hráči nám fandí a jsem jim za to vděčný. Nechci zapomenout rovněž na těch pár zapálených a správných lidí, kteří vždy ochotně pomohli, ať už třeba s odvozem, nebo v kiosku v rámci všech soutěží.

Když nyní pomineme mistrovskou soutěž, byl ještě čas na klasické nemistrovské turnaje?
Snažíme se objíždět pro nás dostupné turnaje a nejinak tomu bylo i letos. Především Martin Řehák je opravdový nadšenec a nejraději by byl všude. Naše výsledky na některých turnajích byly až nad očekávání, za zmínku stojí například vítězství v Rychnovku, Dražkovicích, třetí místo na skvěle obsazené Pecce, v Letovicích, ve Vysokém Mýtě, nebo páté místo na Zlaté huse v Pardubicích. Díky těmto a ligovým úspěchům, ke kterým lze přidat i výborné výsledky naší mládeže, už je Zbečník v nohejbalovém podvědomí a vypovídá o tom i účast extraligových hráčů na turnajích, které pořádáme (singlový turnaj na začátku sezony) a nově také Mikulášský turnaj dvojic v Hronově a Zbečníku, kam se přihlásilo hned několik letošních juniorských mistrů světa a na který tímto zveme příznivce tohoto sportu. (lvl, mr)