Spolu s reprezentačními kolegy Davidem Drahonínským a Zdeňkem Šebkem zvítězili v soutěži družstev mužů kategorie W1 – kladkový luk a dokázali tak navázat na tradičně výborné výkony českých paralympijských lukostřelců z minulých šampionátů a paralympiád.

Zejména kategorie kvadruplegiků W1 nám v osobách paralympijských vítězů Zdeňka Šebka a Davida Drahonínského dělá radost a dobré jméno ve světě déle než 13 let. V soutěži tříčlenných družstev se k této vynikající reputaci nyní připojil také Petr Bartoš.

Nejlepší paralympijští lukostřelci v Turíně bojovali vedle mistrovských titulů také o nominace na paralympijské hry 2012 v Londýně.
Z dalších novoměstských závodníků v české výpravě se umístili: Miroslava Černá na devátém a Lenka Kuncová na sedmnáctém místě v soutěži jednotlivkyň kategorie W2 -reflexní luk.

Těsně před brány čtvrtfinále, tedy na konečné 9. místo, se prostříleli Jiří Klich a Jaroslav Zelenka v kategorii mužů kladkový luk OPEN.
Stejně tak i týmový mistr světa Petr Bartoš v individuálním turnaji W1 (konečné deváté místo).
Radost z týmového úspěchu mužů trochu „kalí“ neúspěch družstva žen W2 – reflexní luk, ve složení Lenka Kuncová, Mirka Černá a Markéta Sidková, které nenavázalo na medailové pozice z předchozích vrcholných akcí a v Turíně skončilo až na devátém místě.
O něco lépe si vedli muži v kategorii kladkových luků OPEN, kde družstvo ve složení Leoš Bartoš, Jaroslav Zelenka a Jiří Klich obsadilo konečnou osmou příčku.

Celkově Česká republika ziskem zlaté medaile v družstvech mužů W1 a stříbrné medaile v turnaji jednotlivců W1 (David Drahonínský) obsadila páté místo v medailovém hodnocení národů a porazila takové lukostřelecké velmoci jako jsou např. Korea nebo USA.
Celkově se rozdělovalo čtrnáct sad medailí a v konkurenci 275 reprezentantů ze 42 států světa to je pozice velmi lichotivá. (dav)