V závodě chlapců na 1500m si velmi strategicky počínal Jan Žaluda, který byl stavěn do role favorita. Závod se rozběhl ve volnějším tempu a zrychlilo se až po proběhnutí do posledního kola. Novoměstský atlet s naspořenými silami přidal a s poměrně luxusním náskokem si doběhl pro svůj první titul na dráze. „Čas 4:18,67 je s ohledem na klusací úvod vcelku kvalitní," chválí svého svěřence Aleš Žďárský. Díky tomuto skvělému výsledku se dostal mladý novoměstský závodník do nominace na mezistátní utkání kategorie U15 Česko – Slovensko – Maďarsko – Chorvatsko a Slovinsko, které hostí Budapešť. Jan Žaluda se představí na netradiční trati jednoho kilometru.
Nominace na tento podnik naopak těsně unikla dalšímu novoměstskému závodníkovi, Vojtěchu Hájkovi, který na MČR obsadil třetí místo v závodě na 3000 metrů. Svěřenec trenéra Davida Šnajdra si v mistrovském klání chlapců počínal aktivně a velmi svižně pracoval od samého začátku až do konce. „Vojta střídal první, druhé i třetí místo, sbíhal mezery, svými nástupy nenechal tempo usnout a vedle placky z toho byl i osobní rekord vylepšený o 46 sekund," zmínil trenér Šnajdr také výrazný posun osobního maxima svého svěřence.
Po delší době se tak konečně v novoměstských dresech začínají výrazněji vedle dívek prosazovat také talentovaní chlapci
Na startu 60m se po letošním výrazném zlepšení objevila v novoměstském dresu Tereza Škodová, která však v týdnu před MČR zaháněla dotírající chorobu. V rozběhu zaběhla čas 8,37, což na další postup nestačilo. Nutno ale dodat, že její letošní „šedesátka" za 8,24 je příslibem pro druhý rok v kategorii starších žákyň. Další pěkný posun zaznamenal právě na MČR Jan Hejduk, který se na poslední chvíli dostal mezi vybrané závodníky na svoje první MČR. Na osmistovce si zaběhl osobní rekord 2:18,40 a odjížděl z Prahy s veselou. (až, dav, mr)