Pro atlety SK Nové Město nad Metují není Apeldoorn neznámým místem. V uplynulých šesti letech tam pravidelně na přelomu ledna a února odjíždějí běžci Pavel Brýdl, Kamil Krunka a Mirek Holub.

Pořadatelé zde připravují běžecké tratě pro vytrvalce hned na několika distancích. Brýdl s Holubem většinou startovali v maratonech, Krunka na kratších tratích. Vždy však v konkurenci tisíců běžců.

Letos pořadatelé změnili délky závodů, a tak se Novoměstští představí každý na jiné distanci. Nejdelší vzdálenost, 27 km, si vybral Mirek Holub. Pavel Brýdl prověří svoji formu v závodě na 16 km a nejmladší z trojlístku, Kamil Krunka, poběží osmikilometrový závod. To vše se odehraje o víkendu na přelomu ledna a února.

O týden dříve se do stejného města vypraví Michaela Broumová, která byla Českým atletickým svazem nominována do vícebojařského družstva žen, jenž se utká se soupeřkami z Velké Británie, Francie, Španělska a Nizozemí. Halový pětiboj se skládá z následujících disciplín – 60m př.; skok vysoký, vrh koulí, skok daleký a 800m.

Broumová se na utkání v Apeldoornu nominovala pěkně složeným vícebojem 3695 bodů, který absolvovala před dvěma týdny v Jablonci nad Nisou.

V sestavě národního výběru neschází česká sedmibojařská rekordmanka Eliška Klučinová. Dále společně s Michaelou tvoří družstvo ještě Nela Severová a Kateřina Cachová. V Apeldoornu se představí i české družstvo mužů v sestavě Helcelet, Lukáš, Sýkora a Doležal. (až)