Před polednem bylo všech třicet dva kluzáků vytaženo do vzduchu a byla odstartovaná disciplína na 112 kilometrů. Několik letadel se však ve vzduchu neudrželo a musely start opakovat. Nakonec ale vše dobře dopadlo a po patnácté hodině se začali vracet první závodníci. Trať se nepodařilo zdolat jen třem pilotům, ostatní již nějaké body posbírali. Protože to byl poslední den závodů, tak po návratu začali piloti svá letadla připravovat na transport a nakládat je na přepravní vozíky.


Vpodvečer přišlo na řadu slavnostní vyhlášení vítězů. Vítězství si letos vybojoval Miroslav Štěpán z AK Vamberk. Jako druhý skončil Michal Janda z AK Broumov a na třetím místě se umístil Wolf-Dieter Keutterling z AK Müncheberg z Německa. Loňský vítěz Marek Korneč obsadil letos čtvrté místo se ztrátou jednoho bodu. Z domácích se na pěkném šestém místě umístil Bohumil Říkal z AK Hronov. Ceny byly předány ředitelem závodu Petrem Jiráskem a starostou Velkého Poříčí Josefem Králem, kteří také závod zakončili.


Potom byla pro všechny připravena „Hangár párty“ s bohatým rautem, pitím a hudbou. Všichni ještě probrali zážitky ze společně stráveného týdne a večer se začali rozjíždět do svých domovů. I přes špatné počasí, které létání nepřálo, odjížděli všichni spokojeni a jsou připraveni přijet i na osmý ročník.


(Jiří Mach)