Do tohoto klání se přihlásily také pivovary z náchodského okresu – Primátor Nácho d a Pivovar Broumov.


Smyslem ankety je porovnat popularitu jednotlivých značek piva mezi sebou a získat tak přehled o tom, jak se popularita i image piv mezi sebou vyvíjí, jaké je povědomí o značkách. Anketa tak poslouží těm, kteří pivo vaří, pečují o něj a také nabízejí a dodávají nejširší veřejnosti u nás i v zahraničí. Uzávěrka ankety je 31. srpna.


V této souvislosti připomínáme, že Český svaz pivovarů a sladoven je dále organizátorem soutěže „České pivo 2007“, při níž jsou odbornými degustátory ověřovány senzorické vlastnosti piva. Zkoumání následuje po laboratorní analýze všech vzorků.


Výsledky obou akcí, ankety „Naše pivo 2007“ a soutěže „České pivo 2007“ a dále přijetí laureátů do Síně slávy českého pivovarství a sladařství 2007 budou oznámeny na Svatováclavské slavnosti českého piva, která se uskuteční 27. září letošního roku v Kongresovém centru Praha a v hotelu Holiday Inn Prague Congress Centre.


Redakce v anketě navrhne pět značek piv podle vlastního výběru a bez uvedení pořadí, která se podle jejího názoru mají právo ucházet o titul „Naše pivo 2007“.


Nominace značky piva a případně jméno pivovaru, které pivo vyrábí, vyplní do přiloženého formuláře v elektronické podobě, a odešlou nejpozději do 31. srpna .


Pořadí se stanoví prostým součtem jednotlivých nominací zúčastěných redakcí; v případě rovnosti hlasů mohou být vyhlášena piva na stejných místech.
Kontrolu vyhodnocení výsledků a jejich vyhlášení provede Český svaz pivovarů a sladoven.


Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen zástupcům pivovarů vyrábějící vítězná piva se uskuteční v Praze 27. září během Svatováclavské slavnosti českého piva, slavnostního večera pořádaného Českým svazem pivovarů a sladoven.


Vítěz ankety obdrží diplom a plaketu „Vítěz ankety Naše pivo 2007“, piva na druhém a třetím místě obdrží diplom za umístění na 2. a 3. místě ankety „Naše pivo 2007“