TJ Sokol Jaroměř – FBC DDM Kadaň A 6:8 (0:1, 4:4, 2:3). Jaroměř začala aktivněji a projevovalo se to i v šancích. Po střele domácího Petra Rezka zvonila tyč, ta ale zvonila i o pět minut později na druhé straně. Obraz hry se postupně srovnal a posléze i otočil. Poprvé se skóre měnilo dvě minuty před koncem třetiny, když se z hranice brankoviště prosadil hostující Kičura.

V úvodu druhé části domácí srovnali krok, když Kamil Munzar vyslal Pavla Kotrče, který se svou střelou nemýlil – 1:1. Tento stav ale netrval dlouho, o chvíli později zakončil šťastně o brankáře Odlas – 1:2. Štěstí ale zafungovalo i na jaroměřské straně. Dominik Haž nahrál Petru Rezkovi, který sice vystřelil do gólmana, toho ale sražený míček přeloboval do brány – 2:2. Poprvé v utkání šla Jaroměř do vedení v polovině druhé třetiny. Rozehrávku soupeře vystihl Jakub Kubina, který se v zakončení nemýlil – 3:2. Za chvilku ale nešťastně do branky propadlo nahození hostujícího Štěrby – 3:3. Kadaň šla opět do vedení, když si s domácí obranou pohrála dvojice Limberg – Odlas – 3:4. O minutu později ale srovnal Pavel Kotrč – 4:4. Hned po buly ale hostující Muchna našel Odlase, a ten se z hrany velkého brankoviště trefil přímo do růžku – 4:5.

A díky lobu Aleše Limberga od půlky šla Kadaň hned v první minutě třetí části do dvoubrankového vedení – 4:6. Další navýšení přišlo o pár minut později, když kadaňský Odlas z levého křídla prostřelil brankáře – 4:7. Když se pak po střele zpoza trojky prosadil Michal Malý, došlo na střídání domácích brankářů – 4:8. Nedlouho poté se o tyčku trefil Petr Rezek a snížil na 5:8. V čase 55:39 Pavel Kotrč nahrál Vojtěchu Schwarzovi, který se trefil brankáři nad nohu – 6:8.

Kamil Munzar, trenér Jaroměře: „Soupeř nás jednoznačně po celý zápas předčil v pohybu, přesto jsme se dokázali ve druhé třetině dostat do vedení, ale bohužel lacinými chybami o něj rychle přišli. Nakonec rozhodl začátek třetí třetiny, kdy hosté dali rychle tři góly a tento náskok jsme již nebyli schopni dohnat. Děkuju divákům!"

Fakta – branky: 23. a 36. Pavel Kotrč, 26. Petr Rezek, 30. Jakub Kubina, 51. Jan Škola, 56. Vojtěch Schwarz – 19. Dominik Kičura, 24. a 36. Martin Odlas, 31. Erik Štěrba, 34. a 44. Jan Odlas, 41. Aleš Limberg, 49. Michal Malý. Rozhodčí: Jiří Müller – Matouš Novosad. Vyloučení: 0:2; bez využití. Diváci: 82.

Další výsledky 1. kola: Plzeň – Jablonec nad Nisou 3:5, Turnov – Athletics Praha 9:8 na nájezdy, Čelákovice – Karlovy Vary 5:0, Králův Dvůr – České Budějovice 6:2, Mukařov – Chomutov 3:4. (dop, mr)