„Osobně jsem moc ráda, že se nám i při nepřízni počasí podařilo vytáhnout děti od televizí a počítačů, což byla jedna z prvotních myšlenek,“ pronesla spokojeně Pavlína Joudalová, jedna z organizátorek akce a zároveň provozní hotelu Rajská zahrada.

Samotná idea uspořádat tento charitativní běh se zrodila už na konci minulého školního roku. „V červnu se do toho pustil trojlístek výborných kamarádů, které spojuje volejbal, ale i další sporty,“ nastiňuje pozadí vzniku nové tradice Roman Ptáček, předseda VoCe a pokračuje: „Ve VoCe-čku se snažíme dělat s dětmi i mimo-volejbalové aktivity, jako jsou lyžařské výcviky, vodácké kurzy, výlety do skal či táboráky. Naší snahou je dát dětem všeobecný rozhled a rozvoj a tento běh, si myslím, že k tomu jednoznačně patří.“

Na start prvního ročníku charitativního běhu, jehož výtěžek putoval do novoměstského Stacionáře NONA, se nakonec postavilo na pět desítek převážně dětí. Drtivá většina z nich zvolila čtyřkilometrových běh, jenž startoval z krčínského parku a končil u Hotelu Rajská zahrada. „Mile mě překvapila tak velká účast dětí a věřím, že příští ročník přiláká dětí ještě více,“ dodává Pavlína Joudalová.

Na konto Stacionáře NONA nakonec od účastníků premiérového ročníku akce „Běžíme s VóCé-čkem“ putovalo přesně 3333 korun.