To se konalo v prvním říjnovém týdnu v německém městě Herzberg.

Po roční náročné přípravě se do měření nejlepších siláků světa nominovali a nakonec také uspěli: Karel Mikeš (3. místo), Jiří Hájek (3. místo), Jan Rousek (2. místo), Kamil Bubeníček (2. místo) a Michal Ungrád.

Posledně jmenovanému se navíc podařil husarský kousek, když vybojoval světový titul i přesto, že se v nedávné době podrobil operaci ramene.

Dalšími úspěšnými Náchoďáky byli Milan Suk, jenž v novém světovém rekordu obhájil mistrovský titulu, a také nastupující „hvězda" světového benchpressu, Vlasta Kužel. Také on posunul absolutní maximum a navíc v nejprestižnější kategorii. Pro Kužela to byl zároveň už druhý letošní světový titul, ten první získal pod jinou federací.

„Všichni jsme s hrdostí jako jeden muž reprezentovali Náchod a už dnes se chystáme na příští rok. Pokud budeme zdraví, uděláme opět všechno proto, aby o našem regionu a přímo o Náchodě bylo hodně slyšet. Už proto, že jedna z federací pořádá Mistrovství světa nedaleko odsud, v Trutnově," uvedl jeden z úspěšných reprezentantů Jan Rousek. (dop, mr)