O tom všem a mnohém dalším je Tierra Snow Film Fest.
První listopadovou sobotu prožijí návštěvníci novoměstského Kina 70 skutečně nevšední odpoledne a večer.
Do města totiž dorazí filmový festival Tierra Snow Film Fest, který přináší nejatraktivnější filmy oceněné na vrcholných světových festivalech. Na programu festivalu budou dva nesoutěžní filmové bloky.
První začíná v 15 hodin a obsahuje tři snímky. První je australský film o polární expedici dvou dobrodruhů, druhý film je o lezení v úchvatném prostředí aljašských ledovců a film o zimním surfování za polárním kruhem pak první filmový blok zakončí.
Tierra Snow Film Fest má svého významného hosta. Mezi prvním a druhým filmovým blokem (17.30 – 19.00) je čas vyčleněn pro špičkového českého horolezce Marka Holečka.  Ten přijede do Nového Města nad Metují vyprávět a také promítat videa a fotografie o své letošní pouti za dobrodružstvím a novými výzvami.
Po Markově vystoupení bude od 19 hodin na programu druhý filmový blok, který zahájí český film mapující sportovní kariéru nejúspěšnějšího českého snowboardisty – Martina Černíka. K vidění bude i slovenský snímek o výstupu nevidomého Juraje Prágera na nejvyšší horu Evropy Elbrus (5642), který zvládl díky „očím" Zoltána Pála.
Finále festivalu obstará kanadský snímek, který si odvezl z Adventure Film Festivalu 2012 cenu za „Nejlepší akční film" a také získal Cold Smoke Award 2013. (až)