Název seriálu napovídá, že se nebude jednat o soutěž odehrávající se na jednom hracím místě. Ty totiž budou hned čtyři Apríl, U Zubejdy, Pod Skalkou a Na Veselce (chcete-li U Zifčáka). Právě v těchto úpických restauračních zařízeních se budou jednotlivé turnaje pravidelně střídat.

Oproti jiným seriálům bude Úpická túrka výrazně odlišnější. A to především v tom, že jednotlivé turnaje budou děleny dle výkonnostních kategorií hráčů. V každém měsíci od ledna do listopadu se totiž odehraje po jednom turnaji kategorie C, B a Open. Turnaje kategorie C budou otevřeny hráčům z 2. a nižších ligových soutěží a patřit jim budou první čtvrtky v měsíci.

Turnajů kategorie B se budou moci zúčastnit hráči 1. a nižších lig a hrát se budou každý druhý čtvrtek. Turnaje, které budou moci navštívit všichni hráči bez rozdílu ligové příslušnosti, budou tzv. Openy, jež se budou konat třetí čtvrtky. Všechny vyjmenované kategorie mohou navštěvovat amatéři a také dámy bez jakéhokoliv omezení. Pro ženy budou navíc uspořádány tři doplňkové turnaje a to v termínech 22. března, 28. června a 27. září.

Na první pohled složitá pravidla by měla hráčům nabídnout zajímavé vyžití. Soupeřit totiž budou převážně se sobě rovným. Těm papírově silnějším se pak budou mít možnost postavit maximálně jedenkrát za měsíc. (ov)