2. liga – muži:

 

VK Hronov – Sokol Česká Třebová 1:3 (-22, -21, 11, -20) a 1:3 (19, -23, -19, -24).

Úvod zápasu byl ze strany domácího celku doslova katastrofální. Hronovští se bez dvorního přihrávače Kozy trápili se servisem hostů, z čehož se rekrutovalo hrozivé skóre 2:11. Přestože se Hronov dostal v konci první sady na dohled svému soupeři, úspěšný nebyl. Druhý set byl vyrovnaný od samého začátku, avšak v koncovce rozhodl opět drtivý servis mladíků z České Třebové. Do třetího dějství vlétli domácí borci jako tajfun, přitvrdili na servisu i v útoku na síti a když k tomu přidali i několik zdařilých zákroků v poli, dezorientovaní hosté se doslova zhroutili a výsledkem bylo drtivé vítězství v třetí sadě. Optimismus z řad domácích diváků však v setu čtvrtém rychle vyprchal. Hosté se otřepali z šoku a začali opět důrazným servisem tvrdit muziku, čemuž oslabení domácí nedokázali čelit.


Do druhého utkání vstoupili lépe Hronovští. Už úvodní šňůra podání Peldy předznamenala další průběh setu. Hronov v něm jasně dominoval. Od druhého setu hosté zapnuli na vyšší rychlostní stupeň a byli stále o krok vepředu. Domácím se zvýšenou bojovnosti podařilo v konci setu na soupeře dotáhnout a vedení 2:0 bylo na dohled. Opak byl ovšem pravdou. Pod dojmem nešťastné ztráty druhé sady hráli Hronovští i v dalším dějství. Hosté nadále dominovali především útokem na středu sítě, kde jejich drtivé smeče doslova rozrážely palubovku na straně Hronova. Třetí set se tedy logicky stal jasnou kořistí České Třebové. I další pokračování bylo podle třebovských not. Domácí se nadále trápili na dohře a vše spělo k rychlému konci. Za stavu 19:24 však hosté polevili v koncentraci, na servisu zariskoval J. Ševců a po několika neúspěšných útocích soupeřova smečaře bylo vyrovnáno na 24:24. Poté však zkažený servis a útok do bloku Hronovských znamenaly rychlý konec doutnající hronovské naděje.


Další výsledky 19. a 20. kola: Sokol Dřevěnice - Jiskra Ústí nad Orlicí 1:3, 3:1; Jiskra Havlíčkův Brod - Spartak Vrchlabí 3:0, 3:1; TJ Semily – Sokol Hradec Králové 0:3, 0:3; Orel OEZ Letohrad - Slavia Hradec Králové 2:3, 2:3.